Mumcu sevgi ve hasretle anıldı

24 Ocak 1993’te evinin önünde, aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu yaşamını yitiren Uğur Mumcu için ilk tören, Batıkent’teki anıtı önünde yapıldı.


Mumcu’nun Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen törene de eşi Güldal Mumcu, çocukları Özgür ve Özge ile CHP Genel Sekreteri Önder Sav bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Katılımcılar, kabre kırmızı karanfiller bırakarak, mum yaktılar, dua ettiler. Törende, ”sessiz protesto” için konuşma yapılmadı.


CHP Genel Başkanı Baykal da öğle saatlerinde Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem, Genel Sekreter Önder Sav ve bazı milletvekilleriyle Uğur Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu’yu evinde ziyaret etti.


Baykal, her geçen gün Uğur Mumcu’yu daha çok aradıklarını, bunu protokol gereği değil, içtenlikle söylediğini belirtti. Güldal Mumcu ise olayın arka planına yeterince gidilmediğini söyledi. 


AÇIK GAZETE: Uğur Mumcu’yu saygıyla anıyoruz. Hunhar suikastın hala aydınlatılamamasını Türkiye için büyük bir utanç olarak görüyoruz…

777710cookie-checkMumcu sevgi ve hasretle anıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.