Murat Yetkin: İYİ Parti bulgurdan olabilir

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, açıklamalarıyla son dönemin en çok konuşular siyasi aktörlerinden biri. Seçimlere hür ve müstakil girme kararının ardından yeni hamlesi merakla beklenen Akşener ve İyi Parti’yle ilgili bir değerlendirme yazısı yazan Murat Yetkin, 31 Mart Yerel Seçimleri için çarpıcı bir tespitte bulundu.

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, AKP’nin Kürt seçmen üzerinden faüllü bir siyaset uyguladığını yazdı.

“Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AK Parti ve Cumhur müttefiki MHP lideri Devlet Bahçeli her fırsatta CHP ile DEM bağı kuruyor, DEM’i PKK ile bir tutarak algı yönlendirmesi yapıyorlar.

Oysa AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin NTV yayınında Meral Danış Beştaş’ı kastederek “DEM Parti en güçlü figürlerinden birisini aday yaptı. Yüzde 8’lik oy potansiyeli var. Üstüne koymasını umuyoruz” dedi. Bu da faullü oyun örneğidir” diyen Yetkin, yazısında İyi Parti’yle ilgili tespitlerde bulundu.

Yetkin, İYİ Parti’nin 31 Mart seçimlerinde Kürt seçmenden oy beklemeyen partiler arasına katıldığını belirterek, “İYİ Parti’ninki Kürt seçmen üzerinden faullü siyaset sayılmaz, o açıdan bir ikiyüzlülük sergilemiyor, açıkça saf belirliyorlar.

Ancak İYİ Parti’yi 31 Mart yerel seçimlerinde bekleyen bir kötü sürpriz, belediye meclislerine üye verememek olabilir. İYİ Parti Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olabilir” diye yazdı.

Yüzde 10 alamayan partilerin belediye meclislerine üye vermesinin mümkün görünmediğini kaydeden Yetkin, “Daha önceki seçimde örneğin İstanbul’da CHP listesinden gösterildikleri için İYİ Partililer Büyükşehir ve ilçelerde belediye meclislerinde yer alabilmişti. Dolayısıyla İYİ Partililerin belediye meclislerinde yer alması o seçim bölgesinde yüzde 10’u geçmelerine bağlı görünüyor” ifadelerini kullandı.

 

2762430cookie-checkMurat Yetkin: İYİ Parti bulgurdan olabilir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.