Müzakere Rumların lehine gelişiyormuş

Bahçeli, “Kıbrıs’ta başlatılan müzakere süreci, AB’nin gölgesinde ve yönlendirmesinde Türkiye için hayati önem taşıyan iki devletli, iki milletli ve iki bölgeli ortaklık yapılanmasına dayalı çözümü fiiliyatta anlamsız hale getirecek, bu ilkelerin içini boşaltacak ve Türkiye’nin 1960 Kurucu Antlaşmalarından kaynaklanan garantörlüğünün sulandırılması sonucunu doğuracak bir zeminde yürütülmektedir” dedi.


Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, 15 Kasım’da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 25. yıldönümünün kutlandığını hatırlatarak, “Kıbrıs Türklerinin haksızlığa, zulme ve baskıya baş kaldırışının sembolü olarak çeyrek asırdır tarih sahnesinde var olan KKTC’nin bugün karanlık bir sürece mahkum edildiğini” savundu.


Bahçeli, böyle bir temelde sürdürülen müzakere sonucunun Kıbrıs Türkler için bir çıkmaz sokak olacağını söyledi. ”Sanal AB sürecinin görünürde sürmesini temin etmek için Kıbrıs Türklerini gözden çıkarmaya hazır olduğu anlaşılan AKP hükümetinin, bu teslimiyet politikalarının sürmesi halinde milli davamız olan Kıbrıs’ın Rumlara teslimi kaçınılmaz olacaktır” diyen Bahçeli, AK Parti hükümetinin Türk milletinin hiç bir şart altında kabul etmeyeceği böyle bir noktaya gelinmesinin doğuracağı sonuçları bir an önce idrak etmesi ve bu yanlış yoldan dönmesi gerektiğini ekledi.

1069860cookie-checkMüzakere Rumların lehine gelişiyormuş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.