Naci Görür’den Pazarcık Belediye Başkanı’na: Depremden önce neredeydiniz?

Prof. Dr. Naci Görür, Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan’ın depremzedeye verdiği cevabı eleştirdi; “Asıl soru depremden önce neredeydiniz” olmalıydı dedi

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, AKP’li Maraş Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan’ın ilçe merkezindeki konteyner ve çadırkentleri ziyareti sırasında depremzedelerin tepkisine verdiği yanıtı eleştirdi.

Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“Gazetede okudum. Vatandaşlar deprem bölgesinin bir belediye başkanına tepki göstererek ‘Neredeydiniz?’ diye soruyor. Başkan da ‘Devlet buradaydı, vali buradaydı, Jandarma Komutanı buradaydı’ diye cevap veriyor. Bu soru ve cevaplar 50 bin canımız gittikten sonra ve üstelik de yanlış zaman kastedilerek gerçekleştiriliyor. Asıl soru şu olmalıydı: Depremden önce neredeydiniz?”

“BEN OLMASAM ÇADIRDA KALAMAZSIN” DEMİŞTİ
AKP’li Maraş Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, geçen cuma ilçe merkezindeki konteyner ve çadırkentleri ziyaret etmişti.

Depremzedeler, Belediye Başkanı Yılmazcan’a tepki gösteren bir depremzede “Neredeydiniz?” diye sormuştu. Yılmazcan “Devlet burada. Türk Silahlı Kuvvetleri burada. İki vali burada” yanıtını vermişti. Bir başka depremzedenin, “Siz neredeydiniz” sorusuna da Yılmazcan, “Buradayım, ben buradayım. AFAD’ın çadırları burada. Devlet burada” karşılığını verdi. Başka bir depremzede, “Yok yok, sen yoksun burada” diye tepki gösterdi. Yılmazcan ise ““Buradayım. AFAD’ın çadırları burada. Ben olmasam bu çadırlarda kalabilir misiniz? Benim getirttiğim çadırlarda kalıyorsun sen. O zaman çadırda kalma… Ben seçilmiş belediye başkanıyım. 18 bin oy aldım” diye cevap vermişti.

2683410cookie-checkNaci Görür’den Pazarcık Belediye Başkanı’na: Depremden önce neredeydiniz?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.