Naura’daki 25 mülteciye davet

Nauru’daki 25 mülteci Avustralya’ya getiriliyor. Gelenlerin yarısının mültecilik başvurularının kabul edildiği, bu nedenle serberst bırakılacakları bildirildi.

Mültecileri destekleyen gruplar, kararı destekledi ve kararın hükümetin “Pasifik Çözümü” olarak adlandırılan ve teknelerle gelenleri ana karaya çıkarmayıp, çevredeki adalarda tutma politikasının sona ermesi olarak yorumladı.

Göç İşleri Bakanı Amanda Vanstone, Nautru’daki 27 mülteci adayından 25’inin Avustralya’ya getirileceğini, bunlardan 13’üne Avustralya’da kalma vizesi verilmesine karar verildiğini, geri kalan 12 kişinin ise Avustralya’ya geçici olarak getirileceğini ve onların ne olacağına burada karar verileceğini söyledi. Bakan, Nauru’da bırakılan iki kişinin yapılan güvenlik soruşturmasından geçemediği için işlemlerinin devamı süresince Nauru’da kalacağını kaydetti. 

Avustralya’da yaşamasına izin verilen 13 mültecinin 8’i Afganistanlı, 5’i Iraklı. Avustralya’ya getirilen ve vize verilmeyen 12 kişiden 4’ünün Iraklı, 4’ünün Kürt, 2’sinin Bangladeşli ve bir İran ve bir Pakistanlı olduğu açıklandı. Bu kişilerin ne gibi bir işleme tabi tutulacağı bu aşamada bilinmiyor.

FOTOĞRAF: Nauru’daki mülteciler.

1116690cookie-checkNaura’daki 25 mülteciye davet

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.