‘İngiliz imamlar Irak’a gidiyor’

Haber şöyle:

“Ülke genelinde camileri temsil eden bir grup Sünni imam yarın sekiz günlük veri toplama görevi için Irak’a gidecek. İmamların daha önce IŞİD kontrolünde olan bölgeleri ziyaret etmeleri ve Ezidiler dahil IŞİD mağdurlarıyla görüşmeleri bekleniyor.

Ziyaretin, Irak’ta IŞİD’e karşı yürütülen Sünni direnişe dikkat çekip IŞİD propagandasıyla mücadeleye yardımcı olması umuluyor. Eğer başarılı olursa, sonraki plan, Iraklı Sünni imamları İngiltere’ye getirip, IŞİD kontrolündeki bölgelerdeki hayatın gerçekleriyle ilgili camilerde konuşma yapmalarını ve genç İngiliz Müslümanlara seslenmelerini sağlamak.”

IŞİD Libya’ya kadın savaşçı gönderiyor

Öte yandan Times’a göre de IŞİD, Libya’da savaşmaları için kadınları görevlendiriyor.

Yerel yetkililerin ifadelerine dayandırılan haberde IŞİD’in Libya’nın batısına kadın savaşçıları ve bir kadın intihar bombacısını gönderdiği yazdı.

Haber şöyle

“Times gazetesine konuşan askeri konsey başkanı Tahir el Gharabli, batı şehri Sabratha’da geçen hafta en az yedi kadın militanın gözaltına alındığını, üçten fazla kadının da öldürüldüğünü söyledi.

IŞİD’in kadın savaşçı kullandığı ilk defa kayda geçmiş oldu. Daha önce Suriye ve Irak’taki kadın cihatçılar, Rakka ve Musul’daki mevzileri denetlemek gibi savaşı dışı görevlerle sınırlandırılıyordu.”

Trablus’ta gazeteye konuşan El Garabli, “(Bu hafta) erkeklerle beraber savaşan birkaç kadın öldürüldü. İçlerinden birinin üzerinde patlayıcı yüklü yelek vardı, kendisini patlatmaya çalıştı” dedi.

Sabratha Belediye Başkanı Hüsey el Thwadi de “Kadınlar genellikle savaş bölgesinde lojistikle ilgileniyorlar ama aynı zamanda savaşıyorlar da” diye konuştu.

The Times’ın haberine göre aralarında en az 60 İngiliz’in bulunduğu IŞİD’in kadın üyeleri bugüne kadar yalnızca zabıta ve emniyet görevlerini üstleniyordu.
El Hansa Tugayı olarak bilinen kadın timi, Rakka ve Musul’ta devriye geziyor ve IŞİD’in kıyafet kurallarına ve ahlak kurallarına uymayan kadınları cezalandırıyordu.
Silahlı olmalarına rağmen savaşmıyorlardı.

856480cookie-check‘İngiliz imamlar Irak’a gidiyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.