İngiliz polisi, ulusal değerlerle alay eden genci tutukladı

Polis yetkilileri web sitesinde ve Facebook sayfasında ölenlerin hatıralarını simgeleyen yanmış imajları yayınlayan gencin “kötü niyetli ve hain haberleşme suçu” şüphesiyle tutuklandığını belirttiler.

İngiltere’de Kent bölgesi polis bülteninde yer alan bilgiye göre Facebook’taki kişisel sayfasında yanan gelincik imajları yayyınlayan 19 yaşında bir genç tutuklandı. Kent bölgesinde Aylesham’da önceki akşam “kötü niyetli ve hain haberleşme suçu” işlediği gerekçesiyle gözaltına alınan gencin dün sabah ifadesi alındı.

Polis yetkilileri Pazar sabahı 04:00’de meydana gelen olayda ulusal değerlerin, İngiltere ve sömürgelerindeki şehit ve gazilerin simgesi olan gelincik imajlarının yakılarak saldırgan bir yorumla Facebook sayfasına konulması üzerine gencin yerini bularak tutukladı.

Bu tutuklama sivil hak ve özgürlük kampanyası yürütenler tarafından şiddetli tepki gördü. “Büyük Ağabey Sizi Gözetliyor” örgütünün yöneticisi Nick Pickles, bu tutuklamayı saçma ve komik bularak, “Kent Polisi bu genci hemen serbest bırakmalıdır. Hiç kimseye zararı dokunmayan bu soruşturmayı da bitirmelidir. Ortada aptalca ve dünya savaşında şlenlerin anısına ve ulusal duyarlılıklara hassasiyet göstermeyen bir durum olmasına rağmen bir suç ve yasadışı bir durum da yok. Bu uygulama da gösteriyor ki son zamanlarda ifade özgürlüğüne yapılan saldırılar her geçen gün artmaktadır.” ” dedi.

845390cookie-checkİngiliz polisi, ulusal değerlerle alay eden genci tutukladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.