İngilizlerin 4/3’ü kendini kurban görüyor

Rapora göre, baskı altında olduğunu düşünenlerin yüzde 51’ini kadınlar, yüzde 4’ünü etnik azınlık mensubu erkekler, yüzde 11’ini etnik azınlıklara mensup olmayan engelliler, yüzde 5’ini etnik azınlıklar ve engellilerin dışındaki erkek mahkumlar, yüzde 2’sini de etnik azınlıklar, engelliler ve yaşlılar dışındaki eşcinsel erkekler oluşturuyor.


Komisyon üyesi ve rapor yazarı Dr. David Green, İngiltere’de “kurban kültürünün” giderek yayıldığını, bunda biraz da “kurban olmanın getirdiği avantajları kullanma isteğinin” etkili olduğunu bildirdi.


Green, “O kadar çok kişi resmen baskı altında olduğunu kabul ettirmeye çalışıyor ki bakıyorsunuz ezildiğini, baskı gördüğünü öne sürenlerin sayısı, onları ezdiği ya da baskı yaptığı öne sürülenleri katlayıp geçmiş” dedi.


Resmen tanımlanmış bir kurban grubuna dahil edilmenin kurbana getirdiği mali kazanımlar ve hatta işyerindeki kolaylıkların bu durumu körüklediğini belirten Green, mahkemelerde yüksek tazminatlar kazanmanın yolunun da “resmen kurban olarak kabul edilmek” olduğuna dikkat çekti.



 

795150cookie-checkİngilizlerin 4/3’ü kendini kurban görüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.