İngiltere ‘vur’ dedi, Müşerref öldürdü…

Müşerref’ten radikal unsurlara katı önlemler getiriliyor. Pencap ve Sindh eyaletlerinde baskınlar gece de sürmüştü.

Televizyondan canlı yayınlanan konuşmasında Müşerref, ‘Londra saldırılarını düzenleyenler gibi militanlar’ diye tanımladığı kişilerin İslam dinine ve Pakistan’a kötü bir ün getirdiğini söyledi.

Pervez Müşerref, Aralık ayından itibaren tüm medreselerin ve diğer dinî okulların resmî kurumlara kayıt yaptırmaları gerekeceğini ve bu okulları denetleyecek yeni bir hükümet birimi oluşturulacağını belirtti.

200 ŞÜPHELİ SORGULANDI

Pakistanlı üst düzey bir güvenlik yetkilisi BBC’ye verdiği demeçte, ülkede geçtiğimiz hafta gözaltına alınan 200’den fazla kişinin tümünün sorgulandıklarını söyledi.

Aynı yetkili, bu kişiler arasında önemli bir El Kaide üyesi olduğu iddiasını reddetti ve gözaltına alınanlardan hiçbirinin, Londra’daki bombalı saldırılarla bağlantıları nedeniyle aranmadığını belirtti.

İngiliz muhataplarıyla yakın işbirliği içinde olduklarını vurgulayan Pakistanlı yetkili, şu ana kadar 7 Temmuz’daki saldırıları düzenleyenlerle, Pakistan’da gözaltına alınanlar arasında, bağlantı bulunamadığını açıkladı.

Dün İngiltere Başbakanı Tony Blair, alınacak önlemler konusunda Pervez Müşerref’le telefonda görüşmüştü.

Önceki gün de Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Müşerref’i aramış ve kendisiyle, Pakistan içi ve dışında, radikal İslamcılarla mücadeleye yönelik yeni önlemleri tartışmıştı. (BBC)
 

1111080cookie-checkİngiltere ‘vur’ dedi, Müşerref öldürdü…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.