İngiltere’de ‘açlık sorunu’ arttı

Bu durumu gazeteye yorumlayan İşçi Partili eski Çalışma Bakanı Frank Field, David Cameron hükümetini konuyla ilgili bir soruşturma yapmaya çağırarak “Toplumun alt kesimlerinde çok ciddi bir şey oluyor” yorumunu yaptı.

Habere göre İngiltere’deki ‘gıda bankalarının’ merkezi birimi Trussell Trust, Nisan ila Eylül ayları arasında İngiltere’de yaklaşık 120 bini çocuk olmak üzere 355 bin 985 kişiye gıda yardımı yapıldı. Geçen yılın aynı döneminde bu rakam 113 bin 264 olarak gerçekleşmiş.

İngiltere’de Kızıl Haç, 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana ilk kez bu kış ihtiyacı olanlara yiyecek dağıtımı yapmayı planladığını açıklamıştı.

AB’de yaklaşık bir milyon köle

Independent bir başka haberinde de Avrupa Parlamentosu’nun AB çapında kölelik şartlarında çalışmayla ilgili raporunu ele aldı.

Rapora göre AB’de en az 880 bin kölelik şartlarında çalışmaya zorlanıyor. Raporda AB üyesi 28 ülkede de bu koşullarda çalışanların var olduğu, kadınlar ve çocukların bu şartlar karşısında en savunmasız durumda olan kesimler olduğu belirtiliyor.

AB çapında kölelik koşullarında çalıştırılan yaklaşık bir milyon kişinin 270 bininin cinsel sömürüye maruz kaldığı aktarılıyor. Raporda AB çapındaki ekonomik sorunların kölelik koşullarında çalışmayı artırabileceği uyarısı da yapılıyor.

Ayrıca raporda, yolsuzluk ve organize suçların Avrupa ülkelerinin zorluk içindeki ekonomilerine yaklaşık 670 milyar sterline mal olduğu da aktarılıyor.

AB içinde ve AB dışından birlik ülkelerinin içine yasadışı ticareti yapılan şeyler arasında insan organları, silahlar, uyuşturucular ve hatta nükleer maddeler bulunuyor.

Raporun önümüzdeki hafta Avrupa Parlamentosu’na sunulması bekleniyor.

849250cookie-checkİngiltere’de ‘açlık sorunu’ arttı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.