İngiltere’de aşırı yağışlar taşkınlara neden oldu

Yolcuların bir bölümünün otel, okul ve benzeri tesislere yerleştirildiği, M5 ve Wercester bölgesindekilerin geceyi karayolunda geçirdiği, Oxford yakınlarında 150 yolcunun ise bir okulda sabahladığı belirtildi.


Evlerini su basan aileler de okullara yerleştirilirken, yetkililer, Galler bölgesinde bugün de yoğun yağış beklendiğini bildirdi.


Demiryolu seferleri iptal edildiği için yolda kalanlar karayolları da sel ve taşkınlar nedeniyle kapanınca bulundukları bölgede beklemek zorunda kalıyor. Yetkililer, halktan çok acil olmadıkça seyahat etmemesini istedi.


Bu arada Çevre Ajansı, Anglia ve Midlands bölgeleri için 16 noktada taşkın uyarısında bulundu. Severn, Avon, Arrow, Dene, Tame, Great Ouse ve Teme nehirlerinin bazı bölümlerinde taşkın beklendiği bildirildi.


Tewkesbury, Gloucester, Cheltenham, Chipping Champden ve Moreton in Mars’da halen 2 bin kişinin acil yardım merkezlerinde barındığına dikkat çeken yetkililer, Birmingham’da da Tame nehrinin taşması yüzünden 200 kişinin Witton ve Tame caddelerindeki evlerine giremediklerini açıkladı.

804060cookie-checkİngiltere’de aşırı yağışlar taşkınlara neden oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.