İngiltere’de işsizlik artıyor

Ülkede işsizlik oranları şaşırttı. Veriler, ülkenin işsizlik oranını, uzmanların tahminlerinin ötesine, yüzde 5,1’e taşıdı. Ayrıca istihdam edilmeyip devlet yardımlarından faydalananların sayısı ise Mart ayında 12 bin 600’den 937 bine yükseldi. Bu talepte bulunanların sayısı 2003 yılı Temmuz ayından bu yana ilk kez bu denli yüksek sayılıyor.


Şubat ayında 14 bin 600 ile 1992 yılından bu yana en yüksek aylık artış görülmüştü. Bu durum, son 14 ayın 13’ünde yardım alanların sayısının arttığı anlamına geliyor.


Investec’ten analist Philip Shaw, en büyük şaşkınlığı bu yardımları talep edenlerin sayısındaki artış nedeniyle yaşadıklarını, bunun iş piyasasının daralmaya devam ettiği anlamına geldiğini belirtti.  Shaw, İngiltere’de düzenli maaş alanların sayısındaki artışın istikrarlı olduğunu söyledi.


Son verilere göre, Şubat ayına dek geçen üç aylık dilimde ortalama kazanç, bir önceki yıla nazaran yüzde 4.2 daha yüksek oldu.


Bu arada istihdam da Şubat ayına dek geçen üç aylık dilimde önceki üç aylık dilime göre 76 bin kişi arttı. Çalışma Bakanı Margaret Hodge, İngiltere’de emek fazlasının düşük olması ve 600 bine yakın iş imkanı olması sebebiyle, ülkenin, pek çoklarının kıskanacağı bir konumda olduğunu, ancak daha fazlasının başarılması için de imkan bulunduğunu dile getirdi.


BÜTÜN AVRUPA’DA TIRMANIŞTA


Avrupa Birliği’nde işsizlik oranları kaygı veriyor. Geçen ayın sonunda yayınlanan rakamlara göre, Almanya’da işsizlik oranı yüzde 12 ile II. Dünya Savaşı’ndan bu yana en yüksek düzeye çıktı.


Fransa’da da işsizlik oranı son beş yılın en yüksek düzeyine tırmandı. Bu rakamlar, Avrupa’nın ekonomisi en büyük iki ülkesinde işsizliğin ekonomik büyüme verilerine rağmen yüksek olduğunu ortaya koydu. (BBC)

790170cookie-checkİngiltere’de işsizlik artıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.