İngiltere’de vergi kaçakçılığında rekor

Mali uzmanların, her hafta iki büyük banka soygununa eşit tutuğu bu kayıp için vergi, gümrük ve hazine uzmanlarının yanı sıra hükümetin alarma geçtiği bildirildi. Kaçırılan verginin her geçen gün büyük bir hızla arttığına da dikkat çeken uzmanlar, “Sadece geçen yıl çalınan vergilerle en az 10 büyük hastane, 300 ilkokul yapılabilirdi. Bu para İngiltere’nin bir yıllık dış yardımlarının tamamından daha fazla” dedi.


500 vergi uzmanının kayıpların önlenmesi için çalıştığı, ancak kurulan sistemin karmaşıklığı karşısında çaresiz kaldıkları ve çetelerin son derece güçlü avukatlarla çalışarak haklarında dava açılmasının da önüne geçtiği belirtiliyor. İngiltere’de suçla ilgili değerlendirmeler yapan çevreler ise artık çok sayıda güçlü çetenin risklerinden dolayı, internet pornografisi, insan ve uyuşturucu kaçakçılığı, kadın ticareti gibi alanları terk edip, tespiti zor vergi kaçakçılığı alanına yöneldiği görüşünü savunuyor.


Vergi kaçıran çetelerin sahte şirketler kurup birbirleriyle hayali mal alışverişi yaptıkları ve maliyeden bu sahte satışların her biri için vergi iadesi aldıkları belirtiliyor. Bu işlerde kullanılan malın genellikle cep telefonu, bilgisayar çipleri gibi yükte hafif pahada ağır mallar olduğu, bunun yanı sıra meşrubat, jilet, diyaliz ekipmanları, lüks otomobiller ve çamaşır deterjanı gibi ürünlerin de aynı şirketler arasında defalarca alınıp satıldığı kaydediliyor.


Bazı çetelerin geliştirdikleri yazılımlar sayesinde hiç mal değiştirmeden, bu işlemleri yapılmış gibi gösterdikleri ve sadece hayali alışverişler için faturalar kesip yüzlerce bin sterlinlik vergi iadeleri istedikleri de öne sürülüyor.

790790cookie-checkİngiltere’de vergi kaçakçılığında rekor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.