İngiltere’den 16 ülkeye yardıma son

Mitchell “kötü performans sergilediğini” vurguladığı çok uluslu örgütlere de finansman sağlamayacaklarını belirtti.

İngiltere’nin dış yardımı kestiği ülkeler; Vietnam, Çin, Endonezya, Irak, Kamboçya, Burundi, Moldova, Nijer, Lesetho, Angola, Kosova, Bosna-Hersek, Gambiya, Sırbistan, Rusya ve Kamerun.

Yardım miktarları en çok artırılan ülkeler ise Etiyopya, Bangladeş, Nijerya, Demokratik Kongo Cumghuriyeti ve Pakistan oldu.

İngiltere’nin, Hindistan’a yapacağı yardımda ise bir değişiklik olmayacak.

Hindistan, yılda 295 milyon sterlinle İngiltere’nin en çok yardım ettiği ülke.

İngiltere’de bazı çevreler, ekonomisi yaklaşık yüzde 10 büyüyen Hindistan’în İngiltere’nin yardımına ihtiyaç olmadığını söylerken, bazı çevreler de Hindistan’da yaklaşık 500 milyon kişinin fakir olduğuna dikkat çekiyor.

Dış yardım bütçesi artacak

İngiltere Uluslararası Kalkınma Bakanı Andrew Mitchell, yine de önümüzdeki dört yılda bakanlığının bütçesinin artacağını duyurdu.

Söz konusu bütçe 2015’e dek 7,8 milyar sterlinden 11 milyar sterline çıkacak.

Londra merkezli yardım kuruluşu Oxfam’dan Adam Askew, hükümetin dış yardım bütçesini artırma kararının kendilerini memnun ettiğini söyledi.

İngiliz hükümeti, gelecekte dış yardım bütçesinin yüzde 30’a yakınını, Afganistan ve Somali gibi, şiddet olaylarının sürdüğü ülkelere aktarmak istiyor.

Birleşmiş Milletler İngiltere’den 2013 yılına dek Gayri Safi Yurt İçi Hasılası’nın yüzde 0,7’sini dış yardıma ayırmasını talep ediyor.

İngiliz hükümeti de bu meblağda yardım yapma taahhüdünde bulunuyor. (BBC)

836360cookie-checkİngiltere’den 16 ülkeye yardıma son

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.