Üniversite kontenjanı arttırıldı

YÖK Genel Kurulunda, 2008-2009 öğretim yılında üniversitelerin örgün lisans düzeyindeki kontenjanlarının 130 binden 154 bine, lisans düzeyindeki ikinci öğretim programları kontenjanlarının 33 binden 51 bine yükseltilmesi kararlaştırıldı.


YÖK Genel Kurulunun, Başkan Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığındaki toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada ''Kamuoyu tarafından da bilindiği üzere ülkemizin yüksek öğrenim görmüş insan gücü ihtiyacı yanında, üniversiteye giriş sınavlarındaki birikme dikkate alındığında üniversitelerimizden olanakları ölçüsünde azami kapasitelerini sunmaları beklenmektedir'' denildi.


Bu çerçevede, YÖK ve diğer yetkili kurumların da kapasite artışını destekleyecek önlemleri almalarının gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, ''üniversitelerin kapasitelerini dayandıracakları temel kaynakların öğretim elemanları ile sosyal ve fiziksel imkanlar olacağının açık olduğu'' belirtildi.


Açıklamada şunlar kaydedildi:


''1996 ve 2007 yılları arasında üniversitelerimizdeki öğretim elemanı sayısı yaklaşık yüzde 95 artmış, buna mukabil aynı yıllar arasında lisans programlarındaki öğrenci kontenjanlarındaki artış yüzde 40'a ulaşmamıştır. Akademik çalışmaların bütünü dikkate alındığında öğretim elemanı sayısındaki artışın öğrenci kontenjanlarına da aynı oranda yansıması beklenmemekle birlikte, kontenjanlardaki artışın yeterli olmadığı açıktır.''
Açıklamada, fakülte ve bölümlere ilişkin ayrıntılı kontenjan tablolarının ÖSYM kitapçığına son şekli verildikten sonra kamuoyuna açıklanacağı belirtildi.

1060140cookie-checkÜniversite kontenjanı arttırıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.