‘İnternette kısıtlama olmamalı’

Gül, Google’ın patronuna, “İnternette kısıtlama olmamalı ancak uygulamada sorunlar olabiliyor. Sistemin kendi önlemlerini alması gerekiyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün Google İcra Kurulu Başkanı Eric Schmidt ile AB Danışmanlık ve Yatırım Hizmetleri Başkanı Cem Duna’yı Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Gül’ün, internet ortamının devlerinden olan Google’ın patronu konumundaki Schimidt’i, Türkiye’de internete Ağustos ayında filtre uygulamasına geçileceği yönündeki tartışmaların gündemde olduğu bir dönemde kabul etmesi görüşmeye ayrı bir önem kazandırdı.

Örnek: Arap baharı

Schmidt, önceki gün İstanbul’da gazetecilerin yöneticileriyle yaptığı görüşmede, Gül’e internetin kısıtlanmaması gerektiğini söyleyeceğini belirtmişti. Alınan bilgilere göre; dünkü görüşmede Gül, internetin etkisi konusunda ‘Arap Baharı’ çerçevesinde Ortadoğu ülkelerinde yaşanan gelişmeleri örnek gösterdi. Enformasyon teknolojisinin demokrasinin yaygınlaşması ve kökleşmesine en büyük katkıyı sağladığını vurgulayan Gül, “Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler buna güzel bir örnek” dedi. Aralarında Google’ın da bulunduğu kuruluşların bu alandaki teknolojinin gelişmesine yaygın katkıda bulunduğunu ifade eden Gül, bu kuruluşları kutladığını söyledi.

Gül, enformasyon teknolojisi sisteminde tüm özgürlüklerin hiçbir kısıtlamaya uğramadan ifade edilmesine büyük önem verdiğini vurgulayarak, “Hiçbir kısıtlama olmamalı ancak uygulamada bazı sorunlar ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle sistemin kendi önlemlerini kendisinin alması gerekir. Aksi halde devletler kendi kendine bazı önlemler alma yoluna gidebiliyor. Bu da sistem için bir tehdit oluşturur” diye konuştu. Schmidt’ten Çin ve Rusya’daki uygulamalar hakkında bilgi alan Gül, Google’ın Türkiye’deki daimi ofisinin güçlendirilmesini de istedi.

1296830cookie-check‘İnternette kısıtlama olmamalı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.