Obama’dan ciplere fren

İngiltere’nin ciddi ulusal gazetesi The Times, konuyla ilgili haberi “Bir yaşam tarzının sonu: Obama bol benzin tüketen araçlara fren yaptırdı” spotuyla verdi.

The Times’a göre Obama, ülkeyi bol benzin tüketme alışkanlığından kurtarmak için ilk adımı attı ve ülkesine küresel ısınma ile mücadele edecek cesareti gösterme çağrısı yaptı. Dünyayı kirletenler listesinde başı çeken ülkesinde, daha temiz otomobillerin üretimini hızlandırmak için bir karar imzaladı.

PETROL BAĞIMLILIĞININ SONU

Gazete Obama’nın iklim değişimi ile mücadeleyi, ekonomik canlanma ve ulusal güvenlik açısından kabul ettirmeye çalıştığını yazdı. Obama yabancı petrole olan bağımlılığın “diktatörleri finanse ettiğini” söylemişti.

Times konu ile ilgili analiz yazısında ise şu yorumu yaptı:

“Tüm temiz enerji girişimcileri ve riskli proje finansçıları, Amerikan vizesine başvurmalı. Obama’nın dünkü konuşması yalnızca Beyaz Saray’ın iklim değişimi konusundaki tavrını değiştirmekle kalmadı, aynı zamanda düşük karbon üretimli bir ekonomi yaratmanın getireceği ekonomik fırsatları da ortaya koydu. Evleri yalıtmak, benzini verimli kullanacak araçlar geliştirmek, yeni iş alanları yaratılması demek. Ayrıca yenilenebilir teknolojiler Amerika’ya, dünyaya ihraç edebileceği muazzam bir ürün sunacak.”

1186400cookie-checkObama’dan ciplere fren

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.