Observer, yasakçı Arsenal ile dalga geçti

The Observer gazetesi de kararın, Mete adlı bir Arsenal taraftarının KKTC bayrağını sallaması nedeniyle 8 binden fazla şikayet gelmesi üzerine alındığını belirtirken, “Ne garip ki, Arsenal, birinci ligin BM’si iken” esprisini yaptı.


Pazar günlerinde İngiltere’de yayınlanan The Observer gazetesi, “Defter” adlı fıkra köşesinde “Ayın öyküleri” başlığı altında Arsenal’ın “ulusal bayrakları” yasaklama kararını esprili bir biçimde değerlendirdi.


Arsenal’ın “Emirates Stadyumu”na taşındığında taraflarından stadyumu “bayraklar” ile süslemeye yardımcı olmaları çağrısında bulunduğunu anımsattıktan sonra, “Şimdi ise sanki kırmızı (Arsenal’ın rengi) olduğu sürece herhangi bir renk tercih edecekler. Kulüp, her türlü ulusal bayrağı yasakladı ve sadece Arsenal Futbol Kulübü’nü destekleyen bayrakların sallanmasını istedi” diye yazdı.


Bunun Arsenal mal satışlarını artırma çabası olmadığını belirten gazete şöyle devam etti:


“Hayır, 60 bin kişilik alan tek renge, bir Kıbrıslı Türk bayrağı sallayan, Mete olarak tanınan bir taraftar nedeniyle bürünüyor. 8 binden fazla kişi, bayrağını şikayet etti, ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ sadece Türkiye tarafından tanınıyor diye (Highbury’deki -statyumun bulunduğu bölge- sadıkların siyasi bilincinin o kadar yüksek olduğunu kim bilebilirdi?). Böylece, gücendirici unsuru kaldırmak yerine, kulüp tüm ulusal amblemleri geri çekti. Ne garip ki Arsenal, birinci ligin BM’si iken.” ANKA


İLGİLİ HABERLER:


Arsenal: Ulusal bayraklarınızı getirmeyin…
‘Arsenal KKTC bayrağına izin verecek’…
Arsenal’dan KKTC bayrağına izin…

799100cookie-checkObserver, yasakçı Arsenal ile dalga geçti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.