Olay’ a alçak saldırı

Olay gazetesinin Green Lanes 90 numaradaki bürosu sabahın erken saatlerinde yakılmak istendi.

Saldırganlar posta kutusundan attıkları bez ve petrolü ateşe vererek gazete bürosunu yakmaya kalkıştı. Kapının önündeki yanmaz halı bir felaketi önledi. Büro kapısının zarar gördüğü saldırıda ciddi bir  hasar olmadı.

Polisin soruşturma başlattığı, olayla ilgili bilgi veren gazete müdürü Nesin Fehmi ‘Menfur saldırıyı kınıyoruz ve saldırganların bir an önce yakalanmasını istiyoruz’ dedi.

Gazete’nin saihbi Nural Ezel, saldırının politik bir yönünün bulunmadığını, bunun Olay gazetesinin büyümesini çekemeyenlerin bir oyunu olabileceğini söyledi.

Saldırının gece olmasının büyük bir faciayı engellediğini dile getiren Ezel, “O saatlerde gazetede çalışan kimsenin bulunmaması, büyük bir facianın doğmasını engellemiştir. Bu saldırıyı bütün basın camiasına yapılmış kabul ediyoruz. Saldırganların en kısa zamanda yakalanmasını istiyoruz. Tüm Olay çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Saldırı olayı Londra’daki gazetecilerce kınandı.

Olay Gazetesi’nde Genel Yayın Yönetmeni imzası olan Nesin Fehmi, olayla ilgili basına gönderdiği açıklama şöyle:

“Olay gazetesine çirkin saldırı… Londra’da haftada iki defa yayınlanan Olay Gazetesi 22 Ekim Cuma sabahı saat 2 sıralarında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce benzin dökülerek yakılmaya çalışılmıştır. Olaydan sonra gazetemize gelen polis ve itfaiye ekipleri kısa sürede olaya müdahale ederek, yangının büyümesini engellemiştir. Olay yerinde araştırma yapan polis uzmanları söz konusu yangında kullanılan malzemelerin parçalarını incelemiştir. Saldırı sonucu gazetemizin giriş kapısı ve birinci kat çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale gelmiştir. Öte yandan büyük hasara yol açan olayla ilgili araştırmalarını sürdüren polis gazetemizde yaptıkları incelemeler sonucu elde ettikleri deliller üzerinde çalışmalaırnı sürdürüyorlar. Polis toplanan deliller ışığında söz konusu saldırıyı gerçekleştiren saldırganların peşine düştü.”

1094960cookie-checkOlay’ a alçak saldırı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.