On binlerce mülteci daha gelebilir

Uluslararası mülteci hakları kuruluşunun raporuna göre Esad’ın İdlib’e yönelik saldırıları, Suriye’de savaşın başından bu yana en büyük toplu göç dalgasını tetikledi.

Washington merkezli uluslararası mülteci hakları kuruluşu Refugees International’ın raporuna göre Esad rejimi tarafından İdlib’e düzenlenen son saldırılar, Suriye içinde bugüne kadarki en büyük toplu göç dalgasına sebep oldu. Türkiye’ye İdlib’den on binlerce mültecinin daha gelebileceğine dikkat çekilen raporda, Batılı ülkeler İdlib için yardım fonu sağlamaya, Türkiye de Suriye’nin kuzeyinde ek mülteci kampları kurmaya çağrıldı.
İNSANİ KABUS YAŞANIYOR

Hürriyet gazetesinden İpek Yezdani’nin haberinde yer verilen raporda, saldırıların ardından 500 bin kişinin yerinden olduğu vurgulandı. İdlib’deki sivil nüfusun yaklaşık üçte ikisinin bugüne dek insani yardımlarla hayatta kaldığı belirtilen raporda, “Şu anda İdlib’de insani bir kabus yaşanıyor” denildi.

Raporda, İdlib’deki son durumla ilgili şu ifadelere yer verildi:

Rusya tarafından desteklenen Suriye rejimi, muhalefetin bu son kalesini ele geçirmek için Suriye savaşının en kanlı fasıllarından biri haline gelen zalimce bir saldırı düzenledi. Bu saldırıların neticesinde çok sayıda sivil hayatını kaybetti ya da göçmek zorunda kaldı.

2331480cookie-checkOn binlerce mülteci daha gelebilir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.