‘Operasyonlar çözüme kadar sürecek’

Europa Press adlı ajansın düzenlediği kahvaltılı toplantıya onur konuğu olarak katılan Erdoğan, istihbarat noktasında gelen bilgilere ve terör örgütünün o bölgedeki çalışmalarına göre, her an sınır ötesi operasyonların yapılabileceğini kaydetti.


On yıllardır İspanya’nın da terörle mücadeleyi südürdüğünü belirten Erdoğan, “Bizimki tabii sınır ötesi bir kaynaktan beslendiği için bizim bu sınır ötesi operasyonlar da orada bir çözüm noktasına ulaşmadan bitmeyecektir. Çözüme kadar bu süreç devam edecektir. Parlamentomuzun şu anda bize verdiği izin 1 yıldır. 1 yıl sonra eğer bu işi çözdük çözdük, çözmedik tekrar parlamentodan izin talep ederiz” dedi.


Başbakan Erdoğan’ın öne çıkan diğer ifadeleri şöyle:


• “Diaspora ortalığı karıştırmaya devam ediyor. Dünyanın değişik ülkelerinde ilgili, ilgisiz, gidip oralardan kararlar çıkartıyorlar. Yani üçüncü ülkelerin bu işle alakası olmadığı halde böyle bir kararı verme yetkisi var mı?”
• “Bu kararı verme yetkisini kendilerinde nasıl buluyorlar? Taraf olmadıktan sonra nasıl buluyorlar? Bu yetkiyi onlara kim veriyor?”
• “Ülkemdeki Ermeni vatandaşlarımın herhangi bir sıkıntısı yok. Benim partimin yönetim kadrolarında, ilçelerde Ermeni vatandaşlarım var. Biz bu konuda rahatız.”
• “(Başörtüsü) üniversitelerde böyle bir sorun söz konusu. Bunu bu düzenleme ile aşmak öyle zannediyorum ki özellikle özgürlükler noktasında, eğitim özgürlüğü noktasında bir sıkıntıyı aşmaya da vesile olacaktır.”
• “İran’dan biz bu doğal gazı almak durumundayız. Rusya’dan almak durumundayız. Eğer bu doğal gaz bize gelmezse ciddi sıkıntıları yaşamakla karşı karşıya kalırız.”
• “Bizim siyaset ihracı diye bir gayretimiz yok. Demokrasi ihracı diye bir gayretimiz yok.”
 

1053750cookie-check‘Operasyonlar çözüme kadar sürecek’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.