Osman Kavala’dan Yargıtay kararı açıklaması

Osman Kavala’dan Yargıtay kararı açıklaması: Hukuk ilkelerine ve insan hayatına değer vermeyen bir anlayışın ürünü

Gezi Davası’nda hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Osman Kavala, açıklama yaptı: “Hukuk ilkelerine ve insan hayatına değer vermeyen bir anlayışın ürünü.”

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Gezi Davas’ında, verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının onanması üzerine Osman Kavala açıklama yaptı.

Kavala’ya Özgürlük isimli hesaptan yayımlanan mesajda “Yargıtay’ın onama kararı, hukuk ilkelerine ve insan hayatına değer vermeyen bir anlayışın ürünüdür. Bu karar, delil olmadan insanları mahkum etmenin yargıda norm haline geldiğinin en çarpıcı göstergesi olmuştur” ifadelerine yer verildi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, 8 sanıklı Gezi Parkı davasında, Osman Kavala’ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis ile Türkiye İşçi Partisinden (TİP) milletvekili seçilen Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku’ya verilen 18’er yıl hapis cezalarını onamıştı. Mücella Yapıcı, Yiğit Ali Ekmekçi ve Hakan Altınay’ın mahkumiyet kararlarını bozan mahkeme, tutuklu bulunan Yapıcı ve Altınay için adli kontrolle tahliye kararı vermişti.

2721130cookie-checkOsman Kavala’dan Yargıtay kararı açıklaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.