Oya Talat Londra’da sessiz yürüyecek

Cumhurbaşkanı’nın eşi ve Yurtsever Kadınlar Birliği Başkanı Oya Talat ile sanatçı Ayhatun Ateşin, İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin oluşturduğu insan hakları grubu “Embargoed!”un (Ambargolu!) düzenlediği “Sessiz Yürüyüş” etkinliği için Londra’ya gidiyor.


Çok yönlü sanatçı Ayhatun Ateşin’in geçtiğimiz ay açtığı ve 50 çift seramik kadın ayakkabısından oluşan “Sessiz Yürüyüş” adlı sergisinden esinlenen “Embargoed!”un düzenleyeceği etkinlikler, 18-21 Mayıs tarihlerinde yapılacak.


Londra’da yaşayan Kıbrıslı Türk kadınlar ile Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan kadınlar arasında köprüler kurmayı amaçlayan etkinlikler, Londra’da yaşayan Kıbrıslı Türk toplumundan çok sayıda farklı kadın ve insan hakları çalışmalarına katılan kişiyle karşılaşma olanakları ile Kuzey Londra’da halka açık bir semineri içeriyor.


Embargoed! grubundan yapılan açıklamaya göre, Oya Talat ve Ayhatun Ateşin, Embargoed! grubunun davetlisi olarak 18 Mayıs Perşembe günü Londra’ya gidecek ve 21 Mayıs’ta KKTC’ye dönecek.


Oya Talat ve Ayhatun Ateşin’in Londra programında, Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu ile Southwark Kıbrıslı Türk Toplum Merkezi’ni ziyaret; yeni seçilen Kıbrıslı Türk belediye meclisi üyeleri ile Demokrasi Derneği’nin düzenlediği bir yemek, kadın sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve aralarında dünyaca tanınmış Kıbrıslı Türk modacı Hüseyin Çağlayan’ın da bulunduğu sanatçılarla yuvarlak masa toplantısı, “Sessiz Yürüyüş: Kıbrıslı Türk Kadınlar ve Kuzey Kıbrıs’ın Tecridine Son Verilmesi Kampanyası” konulu seminer ve Londra Türk Radyosu’nda bir programa katılım yer alıyor.


Cumhurbaşkanı’nın eşi ve Yurtsever Kadınlar Birliği Başkanı Oya Talat, Sessiz Yürüyüş’ün Kıbrıs’taki ve dünyadaki değişik kadın örgütleri arasında köprüler kurmak, ilişkilerini güçlendirmek için önemli bir etkinlik olacağını vurgulayarak, birbirlerini daha iyi anlamanın ortak görüşleri paylaşmaya, daha kabul edilebilir politikalar belirlemeye ve birbirlerini desteklemeye yarayacağına inandığını söyledi.


Oya Talat, Sessiz Yürüyüş’ün dünyadaki sessizliği ortadan kaldıracağına da inanç belirtti.
 Bu arada Sanatçı Ayhatun Ateşin de, özgürlüğün genetik yapıları nedeniyle önündeki engellerin yıkılmasında kadınların en önde yer aldığını vurgulayarak, bunu sembolize etmek için barış ve dostluk için sessizce yürüyen her renkten, tipten ve boydan elli çift seramik ayakkabı yarattığını söyledi.


Ateşin, “Umarım ‘Sessiz Yürüyüş’ Londra’da da aynı çekiciliğe sahip olur; Kıbrıslı Türk kadın dostlarımızı Kuzey Kıbrıs üzerinde süren tecrit engellerini yıkmak üzere meydan okumaya teşvik eder ve böylece tüm Kıbrıs üzerinde hüküm sürmekte olan nefret ve düşmanlık duygularının süpürülüp atılmasına yardımcı olur” dedi.


AMBARGOED GRUBU?


“Embargoed!” Kuzey Kıbrıs’a uygulanan tüm ambargoların derhal ve koşulsuz olarak sona erdirilmesi için kampanya yürüten bir insan hakları kuruluşu…


4 Mart 2005 tarihinde çalışmaya başlayan grup, Kuzey Kıbrıs’ın tecrit edilmesi konusunda bilgilenmenin artması konusunda etkin bir rol oynamayı ve Kıbrıslı Türklerin temel siyasi, ekonomik ve toplumsal haklarının geri verilmesi için dünya liderleri ve kurumlarına lobi çalışması yürütmeyi amaçlıyor.


Grubun web sitesi adresi ise http://www.embargoed.org

790950cookie-checkOya Talat Londra’da sessiz yürüyecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.