Pace: ‘PKK terör örgütü’

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Peter Pace, PKK’nın terör örgütü olduğunu belirterek, örgütün Irak’ın kuzeyinden bertaraf edilmesine yönelik ortaklaşa çalışmalar bulunduğunu kaydetti.


Pace, Ankara’da düzenlenen ”Küresel Terörizm ve Uluslararası İşbirliği” sempozyumunda, Türkiye’nin terör örgütü PKK’ya yönelik ABD’den beklentilerinin hatırlatılması üzerine, bu konunun Türkiye ile ABD arasındaki önemli konulardan birini oluşturduğunu kaydetti.


Pace, PKK’nın bir terör örgütü olduğunu, bu örgütün bundan sonra da herhangi bir şekilde faaliyetlerini sürdürmesine izin verilmesinin söz konusu olamayacağını söyledi. Türkiye’nin bu konuda uzun yıllar boyunca mücadele ettiğini hatırlatan Pace, ”bu sorunun çözümünün kolay olmadığını, kolay olsa çoktan çözülmüş olacağını” belirtti.


Irak’ın istikrarının ve güvenliğinin sağlanması önemine dikkati çeken Pace, Irak’taki tüm kesimlerin temsil edileceği bir hükümetin kurulmasının önemli olacağını, böylece bu hükümetin daha sonra Türkiye ve ABD ile ortaklaşa çalışabileceğini söyledi. Pace, ”böylece PKK terörü tehdidinin Irak’ın kuzeyinden tamamen kaldırılabileceğini” bildirdi.
”Ancak bu, Türkiye’deki ortaklarımızla bu aşamada ortaklaşa bir adımımız olmadığı anlamına gelmiyor, ortaklaşa adımlar atıyoruz” diyen Pace, ”bunları açıklayamayacağını” söyledi.


Pace, Türkiye’nin dünya meselelerinde ve terörle mücadelede bir lider gibi davrandığını ve bunu takdir ettiklerini de söyledi.

1029120cookie-checkPace: ‘PKK terör örgütü’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.