Pakistan’da Şerif ev hapsine uymadı

Şerif, Lahor’daki villasından ayrılmadan önce villanın önünde toplanan yandaşlarına hitaben yaptığı konuşmada, “Bu kararı kabul edemeyiz. Ev hapsi yasa dışı ve ahlaka aykırıdır. Tüm bu kararlar anayasaya aykırıdır. Gelin bana katılın. Evimden ayrılıyorum. El ele yürüme vakti gelmiştir. Bizi durduramazlar. Halkın heyecanını durduramazlar. İnsanlar uzun süredir bu günü beklediler” dedi.

Yargının bağımsızlığını savunmak için avukatlar ve muhalefet partileri tarafından başlatılan eylem çerçevesinde yarın için öngörülen İslamabad’a “uzun yürüyüş”ün başını çekmemesi için ev hapsine tabi tutulan Navaz Şerif, yandaşlarının kent merkezindeki gösterisine katılmak üzere yaklaşık üç bin kişi eşliğinde aracıyla evinden ayrıldı.

Şerif ile birlikte kendisi gibi siyasetçi olan kardeşi Şahbaz Şerif ve partinin önde gelenleri için gözaltı kararı çıktığı, Navaz Şerif’in Lahor’daki evinin yüzlerce polis tarafından kordon altına alındığı açıklanmıştı.

Pervez Müşerref’in iktidardan ayrılmasından sonra siyasi güç odaklarının sık sık kapışmasına sahne olan Pakistan’da, son olarak önceki dönemde görevden alınan yargıç ve hukuk görevlilerinin makamlarına iade edilmemesi nedeniyle başlayan gerginlik, Navaz Şerif ile kardeşi Şahbaz Şerif’e seçim yasağı getirilmesinden sonra daha da arttı.

Şerif yanlıları son haftalarda Lahor ve Multan gibi kentlerde çeşitli protesto gösterileri düzenlerken, hükümet de siyasi taraflara sorunların diyalogla çözülmesi çağrısında bulunmuştu.

1191130cookie-checkPakistan’da Şerif ev hapsine uymadı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.