“Paralel yapıya hesap soracağız”

Adana’da Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) ait TIR’ların durdurulması olayına değinen Erdoğan, şöyle konuştu:

“Bir gazete, Adana’da Milli İstihbarat Teşkilatımızın tırlarına yapılan saldırının görüntülerini yayımladı. Milli İstihbarat Teşkilatımızın mensuplarına, oradaki Milli İstihbarat Teşkilatımızın mensubu yüzbaşıya, üsteğmene, oradaki diğer personele adeta düşmanmış gibi muamele yapılıyor. MİT TIR’ları durduruluyor. Şoförler tartaklanıyor. MİT personeli yere yatırılıyor. Üzerlerine silah doğrultuluyor. Bunu yapan kim? Bunu yapanlar, yaptıranlar paralel yapının emriyle hareket edenlerdir. Bunlar şirazeden çıkmışlar. Bunların kalpleri de gözleri de akılları da durmuş, kararmış.

İşte bu görüntülerle birlikte bazı ses kayıtları da yayımlandı. Bu ülkenin polisine, savcısına, hakimine milletten değil başka yerlerden talimat geliyor. ‘Her yolu kullanın’ diyor. ‘Gerekirse zayiat verin’ diyor. ‘Şu şu ülkeler bizim yanımızda, korkmayın’ diyor. Kendi ülkenize ihanet edin, ülkenize zarar verin’ diyor. Bugün hala paralel yapıyı görmeyenler, görmek istemeyenler varsa onlara özellikle izan, insaf, sağduyu çağrısı yapıyorum.

Açık söylüyorum bu paralel yapı, Türkiye’de yaşıyor ama bu milleti zerre kadar tanımıyor. İstiklali söz konusu olduğunda, bağımsızlığı, hürriyeti söz konusu olduğunda bu millet hiç kimseye eyvallah etmez. Hiç endişeniz olmasın. Bu paralel yapıyı nerede saklanırlarsa saklansınlar, nasıl gizlenirlerse gizlensinler bulacak, çıkaracak ve milletin huzurunda, hukuk içinde hesabını soracağız.”

1410410cookie-check“Paralel yapıya hesap soracağız”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.