Patronların Bakan Şimşek’ten beklentisi: İstikrar

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜSİAD yönetimiyle bir araya geldi. TÜSİAD üyeleri ekonomide son dönem ve atılması gereken adımlarla ilgili sunum yaptı. TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, “Yeni ekonomi yönetimi ile ekonomik istikrarın kısa sürede tesis edilmesini temenni ediyoruz” dedi.

Özilhan, Bakan Şimşek ile daha önce bir araya geldiklerini, tespit ve önerileri paylaştıklarını açıkladı.

Özilhan bakandan beklentilerini şöyle açıkladı: “Bakan Şimşek’in çalışmaları tamamladıktan sonra ortaya koyacağı programın makroistikrara katkı sağlamasını bekliyoruz. Yeni ekonomi yönetimi ile ekonomik istikrarın kısa sürede tesis edilmesini temenni ediyoruz.”

“SIKI PARA POLİTİKASI YAVAŞLAMAYA YOL AÇMAMALI”

Sıkı para politikası tercihlerinin büyümede arzu edilmeyen bir yavaşlamaya yol açmaması gerektiğini belirten Özilhan, “Enfasyonla mücadelenin yolu TL’ye değer kazandırmaktan geçmiyor. Yurt dışından para girişi halinde TL’de değerlenme yerine TCMB rezervlerini tahkim etmek gerekiyor” dedi.

Özilhan, yatırımı artırmak için uzun vadeli öngörülebilir kurallara dayalı ekonomi yönetimi ve ekosistemi girişimi gerektiğini belirtti.

2696570cookie-checkPatronların Bakan Şimşek’ten beklentisi: İstikrar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.