Petrol karşılığı seks suçlaması

Uygunsuz hareketler Maden İdare Dairesi çalışanlarınca yürütülmüş

İçişleri Bakanlığınca yapılan soruşturma sonunda, bazı bakanlık görevlilerinin sorumlu oldukları çalışanlardan hediye kabul ettikleri, bazılarıyla da cinsel ilişkiye girdikleri belirlendi.

İki yıldır yürütülen soruşturma sonunda, "küçük bir grup içinde uyuşturucu kullanımı ve rastgele cinsel ilişkilerin varlığı" saptandı. Bu kişilerin hükümetin etik standartlarına tamamen ters düştükleri vurgulandı.

Soruşturmayı yürüten İçişleri Bakanlığı Baş Müfetttişi Earl E.Devaney, "İlişki içinde olunması yasaklanmış bireylerle cinsel ilişkiye girilmesi asla uygun görülemez." dedi.

Diğer bazı İçişleri Bakanlığı görevlileri de, sözleşmelerle oynamak ve özel danışman olarak çalışmakla suçlandı.

ABD İçişleri Bakanlığı devlete ait topraklardan petrol çıkaran şirketlerden her yıl milyarlarca dolar para alıyor.

Hatalı hareket etmekle suçlanan bazı üst düzey bakanlık görevlileri önceden emekliye ayrıldı ya da istifa etti.

İçişleri Bakanlığı soruşturma raporunda sözü edilen petrol şirketleri arasında Chevron Corp., Shell Oil, Hess Corp. ve Gary Williams Energy Corp. yeralıyor.

İçişleri Bakanlığınca ortaya atılan uygunsuz hareketlerin 2002 ve 2006 yılları arasında meydana geldiği ve Bakanlığa bağlı Maden İdare Dairesinin Washington ve Denver'daki bürolarında meydana geldiği kaydediliyor.

Sözkonusu yetkililerin, enerji şirketlerine devlet topraklarında arama ve çıkarma yapma izni verilmesi karşılığında, kendilerine, adeta "telif ücreti" gibi verilen petrol ve doğal gazı sattıkları belirtildi.

Geçen yıl bu şekilde 4 milyar dolar toplanmıştı. (BBC)

1178190cookie-checkPetrol karşılığı seks suçlaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.