PKK’dan Şemdinli’de misilleme: 11 şehit

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada Hakkari’nin Şemdinli bölgesinde, Türkiye-Irak hudut hattında görevli bir sınır bölüğüne, bir grup terörist tarafından gece 02.00 sıralarında saldırıda bulunulduğu belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Çatışmada 8 asker şehit olmuş, 14 asker de yaralanmıştır. Yaralılar hastanelere tahliye edilmiştir. Bölge takviye edilmiş ve gece süresince çatışma bölgesine, silahlı helikopter ve topçu ateş desteği sağlanmıştır. Ayrıca, Irak’ın kuzeyi bölgesinde tespit edilen hedefler de Hava Kuvvetleri tarafından ateş altına alınmıştır. İlk tespitlere göre çatışmada 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir.”

JETLER KUZEY IRAK’TA

Hakkari’de PKK üyelerince askeri birliğe düzenlenen saldırı sonrası amansız bir takip başlatıldı. Hava Kuvvetleri’ne ait F 16’lar Irak’ın kuzeyinde tespit edilen hedeflere bomba yağdırıyor.

Şemdinli’de saldırı sonrası amansız bir takip başlatıldı. Hala çatışma seslerinin yükseldiği bölgeye komandolar ve askeri helikopterler sevk edildi. Takip Irak’ın kuzeyine doğru ilerliyor. Hava Kuvvetlerine bağlı F 16’lar Irak’ın Kuzeyi’nde tespit edilen hedeflere bomba yağdırıyor.

ŞEHİT SAYISI ÖNCE 9’A YÜKSELDİ

Yaralı askerlerden birinin daha şehit olmasıyla, şehit sayısı 9’a yükseldi.

2 ASKER DAHA ŞEHİT OLDU

Hakkari’de güvenlik kuvvetlerinin terör örgütü PKK üyelerine yönelik sürdürdüğü operasyonda, araziye döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu ilk bilgilere göre 2 asker şehit oldu 2 asker de yaralandı.

1248340cookie-checkPKK’dan Şemdinli’de misilleme: 11 şehit

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.