‘PKK’yı durdurmak ortak çıkar’

Bağdat’ı ziyaret eden Rice, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile düzenlediği ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Irak’ın kuzeyinin istikrarını tehdit eden PKK’nın faaliyetlerini durdurmak ABD, Irak ve Türkiye’nin ortak çıkarına” diye konuştu.

Rice, ABD’nin her türlü terör faaliyetini durdurulmasını desteklediğini, ancak bu konuda harekete geçmenin “Türklerin kararı” olduğunu belirtti.

Mevcut durumun, soruna geniş kapsamlı yaklaşım gerektirdiğini ifade eden Rice, “Hiç kimse kuzeyi istikrarsızlaştırma tehdidi taşıyan hiçbir şey yapmamalı” dedi.
 
“TERÖRE SON VERMEK ORTAK AMACIMIZ”

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari de, “PKK’nın terör eylemlerine” son vermenin Irak, ABD ve Türkiye’nin ortak amacı olduğunu söyledi.

Zebari, Rice’la aynı görüşü paylaşarak, teröristlerin sınır ötesi saldırıları da dahil olmak üzere terör örgütünün faaliyetlerine son verilmesini sağlamanın üç ülkenin de ortak amacı olduğunu belirtti.

Ülkesinin, Türkiye’nin teröristlere ilişkin “meşru kaygılarını” anladığını ifade eden Zebari, ancak teröristlerin kökünü kazıma planı için Irak, Türkiye ve ABD’nin birlikte çalışmasının daha iyi olacağını söyledi.

Zebari, durumu istikrarsızlaştıracak tek taraflı girişimin hem Irak’ın hem de Türkiye’nin çıkarlarına zarar vereceği görüşünü dile getirdi.

1163450cookie-check‘PKK’yı durdurmak ortak çıkar’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.