Polis, Türk lobisinin CD’lerine el koydu

Edinburgh’da, 24 Ekim 2005 tarihinde yapılacak olan, ‘1915 Osmanlı Türk-Ermeni Savaş Trajedisi’ konulu sempozyumda gösterilmek amacı ile Asılsız Ermeni İddiaları ile Mücadele Federasyonu ( ASEF) tarafından, İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu, Edinburgh Sempozyum Komitesi’ne gönderilen CD ve DVD’lere, polis tarafından Cuma günü saat 12.00’de Stanstead Havaalanı’nda el konuldu.


Emekli büyükelçi Gündüz Aktan ve Koç Üniversitesi’nden Prof.Norman Stone’nun konuşmacı olarak katılacağı 24 Ekim 2005 tarihinde, Edinburgh City Hall’da yapılacak,  “Ermeni Soykırımı” konusunu işleyen sempozyumda kullanılmak üzere, ASEF tarafından İTDF Edinburgh Sempozyum Komitesi’ne gönderilen ve defalarca TRT kanallarında gösterilen 4 adet İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan konferans ve sinevizyon görüntüleri ile “Ermeniler’in 1915 olayları zamanında katlettikleri Türklerin görüntüleri”ni içeren 2 adet CD ve DVD’ye Stanstead havaalında el konuldu.


Polis CD ve DVD’lerin İngiltere’ye girmesini sakıncalı bulduklarını ve gerekirse bu konuda dava açılabileceğini belirtti.
 
İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada bir kısmı Pazartesi günü Edinburgh’da yapılacak sempozyumda kullanılacak olan CD’lere el konulması üzerine, TC Dışişleri Bakanlığı’nı harekete geçiren ASEF yöneticisi M.Akif Baransel’in CD’lerin sempozyuma kadar ‘serbest bırakılması’ için ellerinden geleni yaptıkları bildirdi.


Ermeni Lobisi’nin onsekiz ay süren propaganda faaliyetleri sonuçu, 2 Haziran 2005 tarihinde, Edinburgh Kent Konseyi, “Ermeni soykırımı”nı tanıyan bir önergeyi onaylamaya karar vermiş; İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu’nun harekete geçmesi ile oylama ertelenmişti. Türk lobisi tarafından yürütülen görüşmeler sonuçu, Türk Toplumu’nun 1915 olaylarının kendi versiyonunu karşı bir sempozyum ile anlatma hakkı, Edinburgh Kent Konseyi tarafından kabul edilmişti.

784550cookie-checkPolis, Türk lobisinin CD’lerine el koydu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.