Polislere 'delil gizleme' davası

Tursun olayında 10 polis hakkında ''suç delillerini gizledikleri'' iddiasıyla dava açıldı. 


Alınan bilgiye göre, Tursun ailesinin 22 Ocaktaki suç duyurusunu dikkate alan Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Emin Kavas, olayla ilgili soruşturmasını tamamladı.


Kavas, olaya müdahale eden Bornova Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli 5 polisten oluşan ekibin, polis arkadaşları Oral Emre Atar'ın olayda silah kullandığını Cumhuriyet Savcısına ''derhal'' bildirmediğini, ''tek taraflı trafik kazası'' düşüncesiyle aracın olay yerinden çekilmesine izin verdiğini öne sürdü.


İddianamesinde Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğünde görevli polislerin çektiği fotoğraflarda aracın koltuğunda yer alan mermi gömlek parçasının, basın mensuplarının çektiği fotoğraflarda görülmemesine dikkati çeken Kavas, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğünde görevli 5 polis memurunun da ''resmi belgede sahtecilik'' ve ''delilleri değiştirme'' suçunu işledikleri iddiasıyla yargılanmasını istedi.


İddianame Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi ve 10 polis hakkında ''suç delillerini gizledikleri'' iddiasıyla dava açıldı.


Tursun ailesinin avukatlarından Bahattin Özdemir, konuyla ilgili yarın bir basın toplantısı yapacaklarını bildirdi.


Sanık polis memuru Oral Emre Atar'ın avukatı Tolga Yurdakul ise konuyu değerlendirdiklerini belirterek, ''Bu davayla birlikte, Tursun ailesinin ve beraberinde hareket eden kişilerin tüm iddiaları yargıya taşınmış oluyor. Biz ilk aşamadan beri Türk yargısına güvendiğimizi söyledik. Halen de güveniyoruz. Bu bakımdan bunu olumlu bir gelişme olarak sayıyoruz. İçimiz rahat. Delillerin karartılmadığı ve olaya Cumhuriyet Savcısının emir ve talimatlarıyla müdahale edildiği ortaya çıkacaktır'' şeklinde konuştu.


BARAN TURSUN OLAYI?


Karşıyaka ilçesi Bayraklı semtinde 25 Kasım 2007'de polis ekiplerinin ''dur'' ihtarına uymadığı için kovaladıkları Baran Tursun yönetimindeki 35 AL 9207 plakalı araç, ağaçlara ve elektrik direğine çarpmıştı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan ve başının arka kısmında kurşun yarası tespit edilen Tursun, bir süre yaşam destek ünitesine bağlı tutulduktan sonra hayatını kaybetmişti. Kovalamaca sırasında uyarı ateşi açtığı iddiasıyla gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan polis memuru Oral Emre Atar, ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

1061340cookie-checkPolislere 'delil gizleme' davası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.