Polonya ‘kahraman’ kayakçısını konuşuyor

Polonya’da kahraman ilan edilen Adam Maylsz, Zakopane’deki Dünya Kayakla Atlama Şampiyonası’nda 129.5 ve 131 metrelik derecelerle en iyi atlayışlarında ikisini daha gerçekleştirerek yarışmadan ikincilikle ayrıldı.

Polonya’da yapılan ‘Dünya Kayakla Atlama Şampiyonası’nda Polonyalı milli atlet Adam Maylsz, Polonyalı’lara heyecanlı anlar yaşattı.

Şampiyona öncesinde sessizliğe gömülen Polonya sokakları, Adam Maylsz’in yaptığı atlamadan sonra yerini çığlık ve sevinç göterilerine bıraktı. Ülkedeki bütün radyo-televizyon ve gazeteler konuya geniş ver verdiler.

 

ADAM MALYSZ KİMDİR?

3 Aralık 1977’de Polonya’nın Wisla kentinde doğan Adam Maylsz, Polonya’nın gelmiş geçmiş en ünlü sporcuları arasında yer alıyor. Aslında bir futboll hayranı olan Adam Malysz, orta okul yıllarında başladığı spor yaşamına 16 yaşında katıldığı Kayakla Atlama Şampiyonasında kazandığı bir ödülle zirveye tırmandı.

Malysz, iki yıl sonra ‘Holmerkollen’ de yapılan Dünya Ski Jump Şampiyonası’nda birinci sırayı alırken 1996’da düzenlenen şampiyonada 2’nci ve 3’ncülük alarak sıralamalarda 7.olarak ayrıldı.

1997 yılında Izabela Polak ile evlenen Malysz bir kız çocuğu babası. Kızının doğumundan sonra spor kariyerine son vermek isteyen Maylsz, eşinin verdiği destek sayesinde tekrar spor kariyerine devam ederek sayısız ödüller kazandı.

3 defa ‘Dünya Şampiyonu ‘olan Polonyalı milli atletin geçtiğimiz yıl yayımlanan ‘Beni Hayatım” adlı bir de kitabı da  bulunuyor.

Polonya’da, yapılan bir ankete göre, Katoliklerin ruhani lideri Papa II. John Paul’dan sonra Adam Malysz en çok tanınanlar listesinde ikinci sırada yer alıyor.

1098520cookie-checkPolonya ‘kahraman’ kayakçısını konuşuyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.