POLONYA… KISA… KISA…

Polonya-Endonezya teröre karşı işbirliği yapıyor…

Resmi temaslarda bulunmak üzere  Endonezya’ da bulunan Başbakan Marek Belka, Endonezya Devlet Susilo Bambang Yudhoyono ile biraraya geldi.

İki lider,  görüsme sırasında uluslararasi terörizm, kara para, uyuşturucu ve  insan kaçakçılığına karşı bir anlaşma imzaladılar.

Başbakan Marek Belka, yaptığı açıklamada, “İki ülke arasında imzalanan anlaşma ile turizm, uluslararası suçlar, savunma sanayisi ve teknoloji transferi gibi konularda işbirliğimizi arttıracağız “dedi.

Endonezya ile özellikle enerji, gemi yapımı ve gıda ticareti işbirliğinin önemine değinen Belka, iki ülke ülke arasındaki ticari isbirliğinin çok yetersiz olduğundan yakındı.

Ülkenin önde gelen iş adamlarıyla biraraya gelmesi beklenen Belka’nın, Endonezya  ziyaretinin ardından Malezya’a geçeceği belirtiliyor. 

***

Aşırı sağcı Lepper’den sol’a birleşme teklifi…

Militan çiftçiler (Samoobrona-Öz Savunma) lideri Andrzej Lepper, eski komünist Köylü Partisi (PSL)’e birleşme teklifinde bulundu.

Aşırı sağ görüşlü Lepper, parlemento secim listesinde eski komünist “Köylü Partisi” (PSL) ile birlikte yer almak istedigini acikladi.

Lepper, “İki partinin bir araya gelerek liberaller arasında bir denge sağlamalıdır” dedi.

Lepper’e göre, Polonya’yı liberaller yönetiyor. 

***

Çocuklara  ‘Ermeni katliamı’nı öğreteceklermiş…

Ermeni haber ajansı PanARMENİAN, Alman Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) ve Hristiyan Sosyal Birliği (CSU)nun,  Ermenistan Eğitim Bakanlığı’na bir mektup göndererek  Almanya’daki okullarda ‘Ermeni Katliamı’nın çocuklara öğretilmesini önerdiğini yazdı.

PanARMENİAN’yer alan habere göre, CDU ve CSU’nun Ermenistan Eğitim Bakanlığı’na gönderdiği mektupta, 1’nci Dünya Savaşı ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili olarak  ‘Avrupa Ermenileri, Avrupa’da yaşanan trajediler ve Nazi katliamları” başlıklı konuların Alman okullardaki ders kitaplarında yer almasını istediği yer alıyor.  

Mektupta,  okullarda tarihi gerçeklerin çocuklara yanlış anlatıldığı da ifade ediliyor. Öte yandan “Ermeni ve Nazi katliamları” ile ilgili ders konularının Brandenburg’daki okulların eğitim programlarında yer aldığı belirtildi.

 

 

1110290cookie-checkPOLONYA… KISA… KISA…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.