Portekiz’den Türkiye’ye destek

AB dönem başkanlığını 1 Temmuz’da Almanya’dan devralan Portekiz’in Ankara Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Portekiz’in, AB dönem başkanlığını üçüncü kez, birliğin siyasi geleceği açısından önemli bir dönemde üstlendiği belirtilerek, “Zamanımızın güçlükleriyle baş eden ve AB vatandaşlarının beklentilerini karşılayan daha güçlü, daha donanımlı bir AB’ye ihtiyacımız var. Dönem başkanlığının sloganı (Daha iyi bir dünya için daha güçlü bir birlik)” denildi.


Portekiz dönem başkanlığının Türkiye ve Hırvatistan’ın katılım müzakerelerini, Avrupa Konseyinin kararları doğrultusunda ve ortak hedefin tam üyelik olduğunu göz önünde bulundurarak, desteklemeyi ve ileriye götürmeyi sürdüreceği bildirilen açıklamada, “Batı Balkanlar için Avrupa perspektifinin gelişimi, AB gündeminin temel özelliği olarak kalacaktır” ifadesine de yer verildi.


Yeni AB Anlaşmasının Portekiz dönem başkanlığının temel önceliği olduğunun vurgulandığı açıklamada, Avrupa Komisyonunun talebiyle, Hükümetlerarası Konferansın 23-24 Temmuz günlerinde yapılacağı kaydedildi.
 

1044780cookie-checkPortekiz’den Türkiye’ye destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.