Putin’in halefi Medvedev’in koltuğu garanti

VTsIOM adlı devlete ait araştırma şirketinin yaptığı ankete göre, Medvedev’in oyu yüzde 71 oranında çıkarken, bunun yüzde 74’e kadar yükselebileceği belirtildi.

Ankete göre, Komünist Parti lideri Gennadi Züganov, yüzde 12.8’le ikinci, aşırı milliyetçi Rus lider Vladimir Jirinovski de yüzde 11.5’lik oy oranıyla üçüncü sırada yer alıyor. Araştırma 26-27 ocakta Rusya’nın 46 değişik seçim bölgesinde bin 600 kişi arasında yapılırken, yanılma payı da yüzde 3.4 olarak açıklandı.

VTsIOM şirketinin Başkanı Valeri Fydorov anket sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, katılımcıların yüzde 15’inin kimi destekleyeceğini açıklamadığını belirterek, Medvedev’in televizyonlardaki seçim tartışmalarına katılmama kararının seçmenlerin tercihi üzerindeki etkisinin ne olacağını tahmin etmenin mümkün olmadığını ifade etti.

Seçmenlerin Medvedev’e yönelik genel tavrının olumlu yönde olduğunu belirten Fydorov, şunları söyledi:

”Seçmenlerin büyük çoğunluğuna göre Medvedev, son derece kendine güvenen, çok olumlu ve ve oldukça saygılı biri olarak görünüyor. Ankete katılanların yüzde 74’ü Medvedev’i son derece eğitimli biri olarak görürken, sadece yüzde 3’lük bir bölüm onu zalim biri olarak gördüğü yanıtını verdi.”

1165870cookie-checkPutin’in halefi Medvedev’in koltuğu garanti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.