‘Radikal Müslümanlık bize mal edilmemeli’

Şen, yaptığı yazılı açıklamada, Almanya’da terör saldırısı hazırlığında oldukları iddiasıyla tutuklanan üç kişiden birinin Türk kökenli olması nedeniyle, Türk göçmenleri radikal İslam yanlısı gibi gösterme yanlışına düşülmemesi konusunda uyarıda bulunarak, endüstri toplumunun değerleriyle yeniden şekillenmiş bir İslam anlayışını benimseyen Türk göçmenlerin, bu tür akımların uzağında olduğunu bildirdi.

“Avrupa’daki Türk İslam, anayasal düzene saygılı ve ideolize olmamış bir dinsel anlayışa sahiptir” diyen Şen, Alman Anayasası Koruma Dairesinin verilerinin bu savı doğruladığını kaydetti.

Şen, aşırı eğilimleri benimseyen kişilerin her toplumda olabileceğini, buna karşın yapılması gerekenin, doğru yöntemlerle radikal eğilimlerin önüne geçilmesi olduğunu ifade etti.
Şen, Almanya’da Amerikan vatandaşlarının yoğun olarak bulunduğu yerlere saldırılar düzenlemeyi planladıkları öne sürülen üç kişi arasında bulunan iki Almanın İslamiyet’e geçişleriyle ilgili tartışmalar konusunda da şöyle dedi:

“İslamiyet’in kilise kaydı benzeri bir yapı olmaması nedeniyle sayıları tam tespit edilemeyen Alman Müslümanların sayılarının 50 ile 70 bin arasında olduğu tahmin ediliyor.
Evlilikler ve kişisel istek yoluyla yaşanan geçişlerin radikallikle damgalanması doğru değildir. Alman Müslümanlar arasında üst tabakadan kişiler de bulunmaktadır.”

1157480cookie-check‘Radikal Müslümanlık bize mal edilmemeli’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.