Rahip: Davacı değilim

Mardin’in Midyat ilçesinde kaçırıldığı iddia edilen ve Batman’da serbest kalan Mor Yakup Manastırı rahibi Edip Savcı, Barıştepe köyünde davul zurna eşliğinde karşılandı.Mardin’deki Mor Yakup Manastırı Rahibi Daniel Edip Savcı, Batman’da serbest bırakılmasının ardından Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade verdi. 


Süryani rahip daha sonra Batman Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Burada Batman ve Mardin’de gözaltına alınan 5 zanlı ile yüzleştirilen rahip, emniyet çıkışında habercilerin sorularını yanıtladı.


300 bin Euro fidye için kaçırıldığı iddiasını yalanlayan Rahip Daniel Edip Savcı, Batman’da bir evde rehin tutulduğunu söyledi. Rahip Edip Savcı, “Aracın önünü kestikten sonra ben direnince darp ettiler; sonra iyi davrandılar. Neden kaçırıldığımı bilmiyorum” dedi.


Rahip, olayla ilgili Batman ve Mardin’de gözaltına alınan 5 zanlıdan inancı gereği davacı olmayacağını söyledi.


BAŞBAKAN ERDOĞAN ARADI


Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Nuri Saliba Özmen de konuşmasında, bu olayda bütün devlet erkanının üzerine düşeni yaptığını kaydederek, şunları söyledi:


“Başta Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan olmak üzere bütün devlet erkanına teşekkür ederiz. Başbakan Erdoğan bizi arayarak sevinçlerini bildirdi. Türkiye, Suriye ve Irak değil, çok güçlü bir devlettir. Güçlü bir vatandaş topluluğuna sahiptir. Müslümanıyla, Hristiyanıyla herkes büyük bir dayanışma örneği göstermiştir. Şimdi çok sevinçliyiz. Bize güçlü bir devlet nasip ettiği için Allah’a şükrediyoruz. Herkesi sevgiye, saygıya ve sağduyuya davet ediyoruz.”

1051460cookie-checkRahip: Davacı değilim

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.