İran, çoğu PKK’lı 207 kişiyi tutukladı

Tutuklananlardan 63’ünün silahlı eylemlere katıldığını, geri kalanın yardım ve yataklık ettiğinin belirlendiğini ifade eden Keremi, tutuklananların yarısının silahlı olduğunu belirtti.

Hasam Keremi, “Tutuklananların yüzde 90’ı PKK mensubu, geri kalanlar da İranlı ve Suriyeli” dedi.

Geçen ay, içerisinde Devrim Muhafızları 3. tugay komutanının da bulunduğu helikopterin düşmesinden sonra bölgedeki operasyonları artırtıklarını belirten Keremi, “Bütün teröristler yok oluncaya kadar operasyonlar sürecek” ifadesini kullandı.

Geçen yılın güvenlik değerlendirmesini de yapan Keremi, teröristlerle yıl içinde 55 çatışma yaşandığını ve çatışmalarda 8 polisin öldüğünü kaydetti.  Keremi, geçen yıla oranla çatışma ve tutuklanan terörist sayısında bu yıl büyük artış olduğunu da belirtti.

İran’da yeni yıl Nevruz’da (21 Mart) başlıyor. İran’ın kuzey batısındaki Türkiye-İran sınırına yakın bölgede, geçen ay, içerisinde Devrim Muhafızları tugay komutanının da bulunduğu helikopter düşmüş, olayda ikisi general 13 kişinin öldüğü bildirilmişti.

Devrim Muhafızlarının da helikopterin düştüğü gün PKK’nın İran’daki kolu olduğu ifade edilen Pejak üyesi 17 teröristi öldürdüğü açıklanmıştı.

Pejaklı teröristler, İran helikopterini kendilerinin düşürdüğünü iddia etmişti.

1147830cookie-checkİran, çoğu PKK’lı 207 kişiyi tutukladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.