RenkArt ‘yepyeni’den kapılarını açıyor

2005 yılından bu yana Londra’da faaliyetlerini sürdürmekte olan Renkart Sanat Merkezi yeni binasını tanıtıyor.

Türkçe konuşan sanatçı ve sanatseverleri bir araya getirmek amacı ile kurulan Renkart’ın açılış gecesinde, Ümit Ülgen, Sümer Erek, Vehbi Koca, Ufuk Uyanık, Kadir Aktay, Semin Sinemay, İlyas Kırkan, Alper Taşçı ve Selçuk Akpınar’ın çalışmalarından oluşan karma resim ve fotoğraf sergisi sunulacak.

Yazar Moris Farhi’nin Renkart’a dair yapacağı açılış konuşmasının ardından, fotoğraf sanatçısı Vehbi Koca’nın İstanbul konulu görsellerinden oluşan “Histanbul” adlı slayt gösterimi gerçekleştirilecek. Canlı müziğin de yer alacağı akşamda sahne alacak olan sanatçıların başında ise Cahit Baylav, Çiğdem Aslan, Hasan Dur, Mehmet Ekinci, Ferhat Yegül, Emre Kubilay ve Eray Sert geliyor.

Tiyatro, müzik, sinema, fotoğraf, resim gibi sanat dallarında birçok çalışma gerçekleştiren Renkart’ın, gene bu alanlarda gerçekleştirdiği atölye çalışmalarına yeni dönemde de devam edeceğini belirten yönetim kurulu üyeleri, yeni dönemde Türkçe konuşan toplumun yanı sıra, farklı kültürlerden sanatçı ve sanatseverlere de kapılarını açacaklarını belirtiyorlar. Sanat kurumunun yöneticileri, yeni fikir ve projelere de açık olduklarının altını çiziyorlar.

Vakıf olarak dört yıldan bu yana varlığını sürdüren ve çalışanlarını gönüllülerin oluşturduğu Renkart Sanat Merkezi, yeni mekânının açılış kokteyline tüm sanatseverleri davet ediyor.

RenkArt Centre
86 Stoke Newington High Street, Stoke Newington N16 7PA
İletişim: 07985341003
www.renkartcentre.org

AÇIK GAZETE:
RenkArt’ın yeni yerini ve emeği geçenleri kutlar

828110cookie-checkRenkArt ‘yepyeni’den kapılarını açıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.