‘Çürük iktidarı emperyalizm koruyor’

The Times’ın başyazısında, seçimler öncesinde muhalefetin Ukrayna ve Gürcistan’da olduğu gibi bir halk isyanıyla iktidarı değiştirme çabası içinde olduğunu fakat Azerbaycan’ın konumunun bu ülkelerden farklı olduğunu öne sürdü.

The Times şu yorumu yaptı:

“Azerbaycan hükümeti, bu ülkelerdeki halk devrimlerinin tekrarlanmaması için kararlı. Batı’nın niyeti de, önemli stratejik çıkarları olan bu ülkede istikrarın korunması. Azerbaycan bölgenin en yoksul, yolsuzluğun ise en yaygın olduğu ülkelerden birisi. Ülke, ABD’nin İran’ı kontrol altında tutması ve Hazar Denizi’nin zengin petrol ve gaz kaynaklarına erişebilmesi için de büyük öneme sahip. Batılı şirketlerin Bakü, Gürcistan ve Türkiye üzerinden Akdeniz’e ulaşacak boru hattına yaptığı büyük yatırımlar var.”

Muhalefetin, ellerindeki turuncu bayraklarla Viktor Yuşçenko liderliğinde birleşen Ukraynalılar gibi davranamadığını belirten The Times yazısını şöyle devam etti:

“Muhalefet liderleri, Batı hükümetlerinin, seçimlerdeki usulsüzlükleri kendi çıkarları için görmezden geleceklerinden endişe ediyor. Bir muhalif siyasetçi, Azerbaycan halkının demokrasi ve serbest pazar idealinden sıkılıp İslamî aşırılığa döneceklerinden endişe ettiğini söyledi ve şu uyarıda bulundu. ‘Batı, kısa dönemli istikrarın uzun dönemli demokrasiden daha önemli olduğunu düşünerek hata yapıyor. Gelecek sefer bayraklar turuncu değil, yeşil olacak.'”

1117480cookie-check‘Çürük iktidarı emperyalizm koruyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.