Saç ektirerek, solu yenecekmiş

İngiltere’de yayınlanan  The Daily Telegraph gazetesinin ‘iktidarın yolu saç ektirmekten geçer’ haberinde seçimleri sol ittifaka kaptırmamak için, “İtalya’nın imaj meraklısı Başbakanı” diye tanımlanan Silvio Berlusconi’nin, partisinin Sicilya örgütü başkanına “sen de benim gibi saç ektir” öğüdünü verdiğini yazdı.

Gazete, bu konudaki söylentileri parti lideri Angelino Alfano’nun da, La Republica gazetesine verdiği söyleşide “reddedemeyeceğim bir teklifti” diyerek doğruladığını aktardı.

The Daily Telegraph şöyle yazdı:

“Makyajsız kamuoyu önüne çıkmayan İtalyan Başbakanı Berlusconi, en küçük detaya bile dikkat eden birisi. Geçmişte, genç politikacılara bıyık ve sakallarını kesmelerini tavsiye ettiği biliniyor.

Ama saç ektirme konusu farklı. Çünkü Başbakan, saçın, bir yarışta hayati önem taşıdığına inanıyor. Yıllarca seçim posterlerine rötuşla saç eklettikten sonra geçen yıl başına saç ektirmiş, izlerini gizlemek için bir süre bandanayla gezmişti.

Gelecek sene yapılacağı düşünülen genel seçimlerde ekonomi yüzünden merkez sol muhalefete epey oy kaptıracağa benzeyen Berlusconi, Sicilya’dan özellikle kaygılı ve partinin buradaki liderine verdiği tavsiyenin ardında da herhalde bu olmalı.”

1111090cookie-checkSaç ektirerek, solu yenecekmiş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.