Sarıgül, Londra’da partisinin kulisini yaptı

TDH lideri Mustafa Sarıgül, parlamentoda Türkiye’nin yeni değişim politikasını anlatırken “Bugün Türkiye’deki tablo cesaret kırıcı ama, yarının Türkiye için umut dolu olduğunu biliyorum” dedi.

Tony Blair’in onursal başkanlığını yaptığı, 1998 yılında eski İngiliz Dışişleri Bakanı Robin Cook tarafından kurulan İngiltere’nin saygın düşünce kuruluşlarından Foreign Policy Centre’in İngiliz Uluslar Topluluğu Parlamanter Birliği Odası’nda düzenlediği konferansta Mustafa Sarıgül, Türkiye’nin yeni ilerici politik gücü olarak tanıtıldı.

“BAYKAL’A DIŞARIDA LAF SÖYLETMEM”

TDH lideri, AKP’nin değişiklik gayretlerini yarı gönüllü ve Kürt açılımını samimiyetsiz olarak tanıttı. Soru cevap kısmında Deniz Baykal’la ilgili sorulan bir soruya karşılık ise Sarıgül, “İçeride sonuna kadar eleştiririm ancak yurtdışında Deniz Baykal’a laf söyletmem” dedi.

İŞ DÜNYASI VE SİVİL TOPLUM TEMSİLCİLERİNE KONUŞTU

Sarıgül parlamentodaki konuşma öncesinde Sheraton Park Tower Oteli’nde bazı Türk işadamları ve sivil toplum örgütlerinin yöneticilerle biraraya geldi.

TDH hareketini anlatan politikacı, bir partinin başarılı olması için gerekli gördüğü 3 olgu ‘iyi bir lider, iyi bir kadro ve iyi projeler’in TDH’de olduğunu öne sürdü.

Sarıgül yurt dışı bağlantıları ve ilişkilerine çok önem verdiklerini belirterek “Haziran’da tekrar Londra’ya geleceğim. Bu süreçte Fransa’da Sarkozy ile görüşeceğim…” dedi.

Toplantıda TDH kurucu üyelerinden Washington eski büyükelçisi Faruk Lağoğlu da kısa bir konuşma yaptı.

Mustafa Sarıgül, İAKM-Cemevi Başkanı İsrafil Erbil ile

CEMEVİ BAŞKANI İLE SOHBET

Sheraton Park Tower Oteli’ndeki toplantıda Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi (İAKM-Cemevi) Başkanı İsrafil Erbil ile de ayaküstü sohbet eden Mustafa Sarıgül, “Alevilerin talepleri çok insani ve doğal isteklerdir ve laik bir ülke olmamıza engel değildir” dedi.

Sarıgül, İAKM-Cemevi Başkanı Erbil’e TDH’nin Türkiyede yaşayan diğer etnik ve inanç grupları için hazırladığı programı anlatarak Haziran’daki Londra programında İAKM-Cemevi’ni ziyaret etmek istediğini sözlerine ekledi…

ÖZER’DE BASINLA TANIŞTI

Özer restoranda biraraya geldiği basın üyelerinin de sorularını yanıtlayan Sarıgül, TDH’yi şöyle tanıttı:

“Bizim hareketimiz özgürlükçü, demokrasiyi savunan bir merkez partisidir. Erdal İnönü’nün bilim – devlet adamlığı ve nezaketi, Turgut Özal’ın pratik zekası ve ekonomik reformlarını örnek almaktadır…”

TDH’nin bir lider değil ekip partisi olduğunu vurgulayan Sarıgül, “dostum” diye nitelediği Canaydın’ın ölüm haberi üzerine Londra gezisini erken bitirerek yurda döneceğini sözlerine ekledi.

FOTOĞRAF: TDH Yurtdışı Sorumlusu (Yayla’nın sahibi) Zekeriya Yasemin, Zeynep Dereli, Faruk Loğoğlu, Mustafa Sarıgül ve Hüseyin Özer

830710cookie-checkSarıgül, Londra’da partisinin kulisini yaptı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.