Sarkozy yumurta yağmurundan bara sığındı

22 Nisan’da yapılacak başkanlık seçimlerinde yeniden aday olan Sarkozy, güneybatıdaki Bayonne kentinde yüzlerce kişilik bir kalabalık tarafından yuhalandı. Protestocuların yumurta fırlatmaya başlamasından sonra Sarkozy, korumaları tarafından yakınlardaki bir bara yönlendirildi.

Sarkozy, Bask milliyetçisi ve Sosyalist aday François Hollande’ın destekçisi olan protestocuları “holigan” olarak niteledi. Sarkozy bardan bir saat sonra ayrılabildi. Bask bölgesi güneybatı Fransa ve Kuzey İspanya arasında yer alıyor.

‘Nicolas Kampora”

Sarkozy, Bayonne’da öfkeli bir kalabalık tarafından karşılandı. Kalabalık Cumhurbaşkanı’na Baskça ‘Nicolas Kampora” (Nicolas Defol) diye bağırdı. Kalabalıktan bazı kişiler Sarkozy’ye Bask bölgesi için daha fazla özerklik çağrısının yer aldığı Sosyalist Parti’nin seçim bildirilerini fırlattı.

Daha sonra Sarkozy’nin sığındığı barın çevresine takviye güvenlik güçleri sevk edildi.

Sarkozy, olay çıkaranları “küçük bir azınlık ve Sosyalist Parti’nin militanları” olarak niteledi ve “Burada Fransa Cumhuriyeti’nin topraklarındayız ve Cumhurbaşkanı her yere gider. Küçük bir azınlık bundan rahatsız oluyorsa yazıklar olsun”dedi.

Hollande’ın kampanya sorumluları, Bayonne’daki şiddeti kınadı ve eylemde hiçbir Sosyalist Parti üyesinin yer almadığını söyledi. Kamuoyu yoklamaları Hollande’ı önde gösteriyor. Ancak Sarkozy’nin son dönemde aradaki farkı kapamaya başladığını belirtiliyor. (BBC)

1334010cookie-checkSarkozy yumurta yağmurundan bara sığındı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.