Saruhan Oluç: İkinci turda da kararlılıkla sandığa gidelim

Yeşil Sol Partiden milletvekili seçilen Saruhan Oluç, “İkinci turda da aynı kararlılıkla, enerjimizi arttırarak, sandıklara gidilmesini sağlayarak iyi bir sonucu elde etmemiz gerekiyor” dedi.

AKP’nin devlet gücü ve manipülasyonlara rağmen ilk turda istediği sonucu alamadığını belirten Yeşil Sol Parti Milletvekili Saruhan Oluç, ikinci turda değişimin mümkün olduğunu söyledi.

AKP iktidarı, 14 Mayıs’a giderken seçim kampanyasını da Kürt karşıtlığı üzerine yürüttü. Kürtleri ve muhalefeti hedef alan söylemleri seçim sloganı haline getiren AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimleri için “Demokrasi şöleni” açıklaması yaptı.

Yeşil Sol Partiden Antalya milletvekili seçilen Saruhan Oluç, seçimlerin eşit ve adil koşullarda gerçekleşmediğini belirterek “Demokrasi şöleni” tarifine karşı çıktı. Seçimlere gidilen süreçte iktidarın baskı ve zor aygıtına dayalı politikalarına değinen Oluç, tüm bunlara rağmen seçmenin sesini ve sözünü sandığa taşıdığını kaydetti.

Seçimlerin ikinci tura kalmasıyla sürecin devam devam ettiğini söyleyen Oluç, temel gündemlerinin 28 Mayıs seçimleri olduğunu ifade etti.

Seçimlerin ilk turunda “tek adam” yönetiminin devamını sağlayacak bir sonucun çıkmasını engellediklerini vurgulayan Oluç, “Faşizmin kurumsallaşmasına fren yapılmasını sağladık. Meclisin üçüncü partisi olmamız elbette önemli ama sadece bununla yetinemeyiz. Daha iyisi olması gerekiyordu. Ama cumhurbaşkanlığı seçiminde bir fren yapmasını sağladık. Az bir zaman kaldı. Bu zaman zarfında iyi bir hazırlık yapılırsa, ikinci turda sağlam bir sonuç elde edilirse, tek adam yönetiminin değişmesi, demokratik bir değişimin yaşanması için bir adım atılmış olur. Bunu önemsiyoruz. İkinci turda da aynı kararlılıkla, enerjimizi arttırarak, sandıklara gidilmesini sağlayarak, iyi bir sonucu elde etmemiz gerekiyor. Onun için mücadele edeceğiz. Bu önemli bir dönem. Bir hesaplaşmayı tamamlamak açısından 28 Mayıs’taki sonucun istediğimiz yönde alınması gerekiyor” diye konuştu. (MA)

2689110cookie-checkSaruhan Oluç: İkinci turda da kararlılıkla sandığa gidelim

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.