Schuster, Beşiktaş’ın yeni hocası

Beşiktaş Kulübü’nden yapılan açıklamada, profesyonel futbol takımı teknik direktörlüğüne Bernd Schuster’in getirildiği ifade edildi. Siyah-beyazlı yöneticilerin ünlü Alman teknik adamla 2 yıllığına anlaşma sağlandığı belirtildi.

RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI

Kulüpten yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kulübümüz, Alman teknik direktör Bernhard Schuster ile 2 yıllık anlaşma sağladı. Futbol Komitemiz’in daha önce isimleri açıklanan teknik direktörlerle görüşmelerde bulunmasının ardından, Beşiktaş’ın yapısına ve şartlarına en uygun ismin Bernhard Schuster olduğuna karar verilerek, Alman hoca ile 2 yıllığına anlaşma sağlandı. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş., Schuster ile yapılan anlaşmayı İMKB’ye bildirdi. Bernhard Schuster’in Beşiktaş’a ve Camiamıza hayırlı olmasını diliyoruz.”

BERND SCHUSTER KİMDİR?

Bernd Schuster 1959 yılında Ausburg’da dünyaya geldi. Profesyonel futbol hayatına FC Ausburg takımında başlayan Schuster, Almanya 18 Yaş Altı Milli Takımı’nda ortaya koyduğu başarılı performansın ardından Bundesliga takımlarından Köln’e transfer oldu. Schuster Köln’de geçirdiği 2 sezonun ardından ise İspanya’nın yolunu tutarak Katalan devi Barcelona’nın formasını giymeye başladı. Barça formasını tam 8 sezon giyen Schuster, Katalanların ezeli rakibi Real Madrid’e transfer olarak dikkat çekti. Real’de 2 sezon oynayan Schuster, 3 sezon da Atletico Madrid forması giydikten sonra Almanya’ya dönerek, 3 sezon Bayer Leverkusen forması giydi. 38 yaşına kadar futbol oynayan Schuster, futbolu 38 yaşında Meksika takımı Pumas’ta bıraktı.

Döneminin en iyi orta saha oyuncularından biri olarak kabul edilen Schuster, dünya kamuoyunda uzun sarı saçlarıyla ün yaptı. Dönemin gerek imajı gerekse futbol stili bakımından en önemli futbolcularından biri olan Schuster buna karşın, Almanya Milli Takımı’nda oynamak için ekstra prim isteyerek Almanların büyük tepkisini çekti. Schuster, bu talebinde ısrar edince, sadece 1980 Avrupa Şampiyonası’nda milli takım formasını giyebildi.

Teknik direktörlük kariyerine de futbolculuk kariyerini gibi renkli olan Schuster, Fortuna Köln’de başladığı yolculuğuna Köln, Xerez, Shaktar Donetsk, Levante, Getafe ve Real Madrid’de devam etti. 2006-2007 sezonunda Getafe’yi Kral Kupası’nda finale taşıyan ve takımına oynattığı futbolla sezonunun en çok konuşulan teknik direktörü olan Schuster, bu başarısıyla dünya devi Real Madrid’in başına geçti. Real Madrid’i ilk sezonunda şampiyonluğa taşıyan Alman teknik adam, ikinci sezonunda ise takımının aldığı kötü sonuçlar nedeniyle görevinden ayrıldı.

MALİYETİ AÇIKLANDI

Teknik direktör Mustafa Denizli ile sağlık sorunları nedeniyle yollarını ayıran Beşiktaş, teknik direktörlük görevine getirdiği Alman teknik adam Bernd Schuster’in maliyetini de açıkladı.

Beşiktaş Kulübü, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na (İMKB) gönderdiği yazıda teknik direktörlük görevine getirilen Alman çalıştırıcı Bernd Schuster’le 2 yıllık sözleşme imzalandığını ve Alman teknik adamın yıllık 2 milyon 600 bin Avro alacağını duyurdu.

Beşiktaş Kulübünden borsaya yapılan açılamada ”Şirketimiz, Futbol A Takımımızın Teknik Direktörü olarak Bernhard Schuster ile yıllık 2 milyon 600 bin euro bedel karşılığı 2 yıllık sözleşme imzalamıştır” denildi.

727430cookie-checkSchuster, Beşiktaş’ın yeni hocası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.