Seçimi kaybedince koltuğundan oldu

“Yeter artık” diyerek kükümette havlu atan ve koalisyon hükümetini bozarak erken  seçime gidilmesine sebep olan Molterer, seçimdeki başarısızlığından dolayı koltuğundan oldu.

Genel başkanı olduğu partisinin 28 Eylül seçiminde yüzde 8,72 oranında oy kaybederek, seçimde en fazla oy kayıp eden parti olan Avusturya Halk Partisi genel başkanlığına Wilhelm Molterer’in yerine Josef Pröll getirildi.

Seçimde hükümeti kurmak için en fazla oy alan parti Avusturya Sosyal Demokrat Partisi’ne (SPÖ) hükümet kurmak için görevin verilmesi beklenirken; Avusturya Sosyal Demokrat Partisi başkanı Werner Faymann, Wilhelm Molterer’in genel başkanlığını yaptığı Avusturya Halk Partisi ile koalisyon hükümeti kurmaya taraftar olmadıklarını, onu yerine Josef Pröll ve arkadaşlarıyla görüşeceklerini, hem seçim öncesinde hem de seçim sonrasında açıklamıştı.

Josef Pröll’ün parti başkanlığına getirilmesi Avusturya’da büyük koalisyon hükümeti kurulmasının yolunu açmış oldu.

Diğer taraftan, Avusturya Yeşiller Partisi’nin de seçimde ciddi oy kaybetmesi, onların içerisinde de genel başkanlık tartışması açacağı bekleniliyor. Avusturya parti genel başkanları içerisinde en yaşlı parti başkanına sahip olan Yeşil Parti başkanlığına bir kadın politikacının getirileceği sanılıyor.

FOTOĞRAF: Avusturya Halk Partisi (ÖVP) Genel Başkanı Wilhelm Molterer

1179670cookie-checkSeçimi kaybedince koltuğundan oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.