Şelaleyi izlemek için beton döktüler!

YUSUF YAVUZ / AÇIK GAZETE – Muradiye Şelalesindeki inşaat çalışmalarının doğaya zarar verdiği eleştirilerini yalanlayarak “beton kullanılmayacak” diyen Kaymakam Harun Yücel’in açıklamaları boşa çıktı…

Van’ın Muradiye Şelalesi’de belediye tarafından başlatılan mesire yeri ve yürüyüş yolları projesinin bölgeyi betonlaştırarak doğal dokuya zarar verdiği yönündeki eleştirileri yalanlayan Muradiye Kaymakamı Harun Yücel’in “beton kullanılmadığı” iddiasının gerçek dışı olduğu ortaya çıktı. Şelalenin karşısındaki bölgeye yürüyüş yolu yapmak onlarca metre beton döküldü.

Van’ın Muradiye ilçesindeki Muradiye Şelalesinde geçtiğimiz Eylül ayında ilçe belediyesi tarafından bir proje başlatıldı. 4,5 milyon liraya mal olması beklenen projeyle doğal sit alanı niteliğindeki şelale çevresinde yürüyüş yolları, restoran, kafeterya, seyir terası, mesire yerleri, oyun alanları, basketbol sahası ve cami gibi üniteler inşa edilecek.

FOTOĞRAF: Önder Cırık

KAYMAKAM HARUN YÜCEL ELEŞTİRİLERİ YALANLAMIŞTI

Şelalenin karşısında bulunan alanı iş makineleriyle tıraşlayarak işe başlanan projeyle ilgili haberlerimizin ardından bir açıklama yapan Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Harun Yücel, şelalenin doğal yapısına dokunulmayacağını belirterek, özetle şunları dile getirmişti:

‘PROJEMİZ BETON MALZEME İÇERMİYOR’

“Ayrıca var olan ağaç ve bitki örtüsüne kat’iyen el değmeden proje gerçekleştirilecektir. Bir tek ağaca bile dokunulmadığı gibi 13 bin adet yeni ağaç dikimine de başlanılmıştır. Projemizde yapılan imalatlarımız beton malzemeler içermemekte olup, doğal yapıya uyumlu bir şekilde tasarlanmıştır. Daha önce bir mezbelelik olan ve çöp yığınlarının bulunduğu bir yer olan Muradiye Şelalesi’ne hak ettiği değeri veriyoruz.

ŞELALEYİ İZLEMEK İÇİN ONLARCA METRE BETON DÖKÜLDÜ

Ancak geçtiğimiz yıl Muradiye Belediyesi’ne Kayyum olarak atanan Kaymakam Harun Yücel’in “Projemizde yapılan imalatlarımız beton malzemeler içermemekte” açıklamasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. İnşaat çalışmaları sürdürülen proje kapsamında Muradiye Şelalesi’nin tam karşısındaki alana onlarca metre beton dökülerek yürüyüş yolu ve seyir terası yapılıyor. Çalışmalar sırasında Bendimahi Çayı’na hafriyat malzemesi dökülmesi de dikkat çekiyor.

Fotoğraflar: Önder Cırık

2245980cookie-checkŞelaleyi izlemek için beton döktüler!
Önceki haberWP: CIA’ya göre Kaşıkçı’nın katli emrini veren…
Sonraki haberYerel tohumlarımızı şirketlere vermeyeceğiz!
YUSUF YAVUZ
YUSUF YAVUZ (GAZETECİ-YAZAR) Isparta, Sütçüler'de doğdu. 1990’da edebiyatla ilgilenmeye başladı. Deneme ve inceleme tarzındaki ilk yazıları 1996 yılında 'Atatürkçü Ses' Dergisi’nde yayımlandı. Aynı yıl yerel ölçekte yayın yapan kanallarda 'Dönence' başlıklı radyo ve televizyon programları hazırlayıp sundu. 1999 yılında Antalya'da kurulan Müdafaa-i Hukuk Dergisi’nde yazmaya başladı. 2001’de Gazete Müdafaa-i Hukuk’ta Muhabir-Temsilci olarak görev aldı. Daha sonra adı 'Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk' olan dergiyle bağını temsilci-yazar olarak sürdürdü. 2001-2007 yılları arasında Kaş Kitap Şenliğini organize ederek başta çocuklar ve gençler olmak üzere yöre insanının kültür, sanat ve edebiyat çevreleriyle buluşmasını sağladı. 2005 yılında Muğla ve Antalya arasındaki sahil bandında yaşanan yabancılara toprak satışına ilişkin yaptığı araştırmalar önemli etkiler yarattı. Deneme, inceleme, röportaj, düz yazı, haber ve yorumları; Cumhuriyet Akdeniz, Odatv, Yeni Harman, Edebiyat ve Eleştiri, Yolculuk, Evrensel, Atlas, Magma, Aydınlık, Birgün, Açık Gazete gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Antalya merkezli VTV Televizyonunda, Pelin Gel Ağan'la birlikte 'İki Ağaç İçin' adıyla 16 bölümden oluşan bir program hazırlayıp ve sundu. Kanal V Televizyonunda, Biyomühendis Çağlar İnce ile birlikte, Yörük kültürünü ve tarihsel köklerini ele alan 'Islak Çarıklar' adlı belgesel haber programı hazırlayıp sundu. Araştırma yazılarından bazıları, 'Yer Bize Çimen Verdi' ve 'Darağacına Takılan Düşler' adıyla belgesel filmlere de konu olan Yavuz, şu sıralar 'Islak Çarıklar' adlı bir belgesel haber programı için çalışmalarını sürdürüyor. Ağırlıklı olarak arkeoloji, çevre, kentsel dönüşüm ve tarım konularını ele alan çalışmalar yapmayı yazılı ve görsel medyada sürdüren Yavuz, yıkım politikalarıyla tarımdan hayvancılığa, kültürden mimariye kırsal yaşamın dönüşümünü ele alan araştırma yazılarıyla tanınıyor. Ziraat Mühendisleri Odası Basın Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Belgesel ödülü, Türkiye Ziraatçılar Derneği Tarım ödülü, Kubaba Derneği kültür hizmeti ödülü'nün yanı sıra Türkiye Ormancılar Derneği gibi çeşitli meslek odası, kurum ve kuruluşlar tarafından ödüle layık görülen Gazeteci Yusuf Yavuz, Likya'dan Teke yöresine uzanan coğrafyadaki su kültürüne ilişkin uluslararası bir sanat projesinin de danışmanlığını ve metin yazarlığını üstleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.