Sinn Fein’deki İngiliz ajan öldürüldü

Polis ve Sinn Fein kaynakları, aralık ayında İngiliz gizli servisi ve terörle mücadele polisine 20 yıldır para karşılığı bilgi sızdırdığını itiraf eden Donaldson’ın cesedi Donegal bölgesinde bulunduğunu belirtti.
 
İrlanda polis gücü yetkilisi Garda Siochana, 55 yaşındaki Donaldson’ın öldürüldüğünün mü yoksa intihar mı ettiğinin henüz bilinmediğini belirterek, cesedin bulunduğu bölgenin, adli tıp araştırmaları için kordon altına alındığını söyledi.


İRA: İLGİMİZ YOK


İrlanda Cumhuriyet Ordusu’nun (IRA), Donaldson’ın öldürülmesiyle örgütün bir ilgisi olmadığını bildirdi.


Associated Press haber ajansına açıklama yapan İrlandalı bir polis yetkilisi ise Donaldson’ın öldürüldüğünün sanıldığını söyledi. Yetkili, Donaldson’ın cesedinin birkaç haftadır yaşadığı metruk bir kulübede bulunduğunu ifade etti.


Donaldson’ın ölümünü cinayet olarak değerlendiren İrlanda Başbakanı Bertie Ahern, parlamentoda yaptığı konuşmada, olayı kınadığını belirterek, bu hunharca eylemin sorumlularının bir an önce adaletin önüne çıkarılacağını ümit ettiğini söyledi.


Kuzey İrlanda’nın başkenti Belfast’ta açıklama yapan İngiltere’nin Kuzey İrlanda’dan sorumlu bakanı Peter Hain, barbarca eylemin kendisini şoke ettiğini ifade etti.


Bir zamanlar Donaldson’ın masum olduğunu söyleyen, ancak İngiltere için casusluk yaptığını itiraf etmesinden sonra Sinn Fein’den atan Sinn Fein lideri Garry Adams, Donaldson’ı kimin öldürmüş olabileceğini bilmediğini belirtti.

789760cookie-checkSinn Fein’deki İngiliz ajan öldürüldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.