İslamcı partiler kazandı

Mısır’da uzun süredir gerginliğe neden olan ve laik kesim tarafından ertelenmesi istenmesine rağmen 15 Aralık’ta düzenlenen yeni anayasaya refrandumunun ön sonuçları geldi. Müslüman Kardeşler’in başını çektiği İslamcı partiler, ilk iki oylama aşamasının sonucunda anayasanın yüzde 64 ile kabul edildiğini belirtirken, laik kesim oylamada hile yapıldığını öne sürdü.

Müslüman Kardeşler ve El Ahram gazetesi, bugün yapılan ikinci oylamanın ardından anayasanın yüzde 64 ‘Evet’ oyu aldığını belirtti. Müslüman Kardeşler, ülke genelinde referanduma katılımın sadece yüzde 32 olduğunu ifade etti.

Bir hafta arayla gerçekleştirilen iki ayrı oylamanın resmi sonuçlarının, seçim komitesi tarafından iki gün içinde açıklanacağı ifade edildi.

ABD: MISIR HALKI İÇİN YENİLGİ
Müslüman Kardeşler’in siyasi kolu Özgürlük ve Adalet Partisi, ilk sonuçların gelmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Mısır halkı, demoktarik bir devlet kurulması adına adım atmaya devam ediyor” derken, ana muhalefeti oluşturan Ulusal Kurtuluş Cephesi, ‘oylamanın her iki ayağında da sahtekarlık yapıldığını tespit ettiklerini ve bu konuda açıklama yapacaklarını’ ifade etti.

Mısır’da yapılan oylama hakkında açıklama yapan ABD’nin Cumhuriyetçi Parti vekili Ileana Ros-Lehtinen, referandum oylamasını, ‘Mısır halkı için yenilgi’ olarak yorumladı.

Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı olan Ros-Lehtinen, “Mısır’daki otoriter rejimin İslami bir diktatörlükle yer değiştirmesini kutlayacak değiliz” dedi.

1367760cookie-checkİslamcı partiler kazandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.